Expulzarea lui Novak Djokovic. Partidul Laburist din Australia cere demisia premierului Scott Morrison: ”A devenit ridicol pe plan mondial”

Expulzarea lui Novak Djokovic. Partidul Laburist din Australia cere demisia premierului Scott Morrison: ”A devenit ridicol pe plan mondial”
Novak Djokovic | Foto - Profimedia Images

Scandalul creat în jurul expulzării din Australia a lui Novak Djokovic, numărul 1 ATP, este departe de a fi încheiat. Reprezentanții Partidului Laburist din Australia – aflat în opoziție – solicită demisia premierului Scott Morrison, considerând că o astfel de decizie l-a ”umplut de ridicol”.

Novak Djokovic a părăsit, duminică, Australia după decizia de expulzare luată de guvernul australian luată din cauză că jucătorul de tenis nu este vaccinat anti-COVID. Potrivit agenţiei Reuters, Novak Djokovici a plecat din Australia la bordul unui avion care urma să ajungă în Dubai.

Partidul Laburist din Australia a transmis, fără menajamente, că premierul Scott Morisson a gestionat greșit acest caz ”Djokovic” și, astfel, ar fi furnizat o nouă scânteie pentru mişcarea antivaccinare”.

”Premierul Scott Morrison a devenit ridicol pe plan mondial. El şi Guvernul său au gestionat greşit cazul Novak Djokovic, au subminat procedurile securităţii frontierelor Australiei şi au furnizat o nouă scânteie pentru mişcarea antivaccinare”, a declarat Kristina Keneally, membru a Parlamentului australian şi ministru de Interne al ”guvernului din umbră”, pregătit de opoziţie.

”De ce i-a acordat Guvernul australian viză, iniţial, pentru a veni în Australia?”

Kristina Keneally contrazice afirmațiile conform cărora prezența lui Djokovic ar fi alimentat sentimente antivaccinare, având în vedere poziția exprimată de el, anterior.

Mai mult, politicianul australian se întreabă, nu neapărat retoric, de ce i-a fost, totuși, acordată viza de intrare în țară lui Novak Djokovic, încheind prin a spune că este vorba despre un ”eșec al competenței Guvernului Morisson”, iar acesta ar trebui să demisioneze.

”Argumentul Guvernului Australiei în instanţă a fost că viza domnului Djokovic trebuie anulată deoarece prezenţa sa alimentează sentimentele antivaccinare din cauza a ceea ce a declarat înainte de a i se acorda viza. Întrebarea este următoarea: de ce i-a acordat Guvernul australian viză iniţial pentru a veni în Australia? Această mizerie nu este un eşec al legilor noastre, este un eşec al competenţei Guvernului Morrison şi al conducerii exercitate de acesta. A venit vremea ca domnul Morrison să plece”, a concluzionat Kristina Keneally.

Președintele Serbiei: ”Este vorba de o vânătoare de vrăjitoare declanşată împotriva lui”

Preşedintele Serbiei, Aleksandr Vucici, a reacţionat la decizia expulzării lui Novak Djokovic, considerând că totul se reduce la ”o vânătoare de vrăjitoare” declanșată împotriva celebrului tenismen sârb.

Vucici a mai spus că Novak Djokovic a fost tratat ”ca un criminal în serie”, iar a apărut ca urmare a faptului că este ”cetățean sârb”. ”Umilirea” tenismenului, a mai spus președintele Serbiei, este, de fapt, propria umilire a celor care au organizat ”vânătoarea de vrăjitoare”.

”A fost torturat şi chinuit de Guvernul Australiei, a fost tratat ca un criminal în serie. Nu există niciun dubiu că ar fi fost tratat diferit dacă nu era cetăţean sârb”, a declarat Aleksandr Vucici, citat de BBC News. „Ajunsese în Australia cu o derogare medicală şi l-au supus tratamentelor abuzive timp de zece zile. De ce aţi făcut acest lucru? Este vorba de o vânătoare de vrăjitoare declanşată împotriva lui. Nimeni nu poate înţelege aceste lucruri. Şi nu cred că Novak este cel umilit. Cei umiliţi sunt cei care au organizat acest proces de vânătoare de vrăjitoare”, a acuzat preşedintele Serbiei.

ATP: ”O serie regretabilă de evenimente”

Reprezentanții Asociaţiei Profesionistă de Tenis (ATP) au intervenit, la rândul lor, în tot acest scandal încheiat cu expulzarea tenismenului din Australia, spunând că absența sa reprezintă ”o pierdere” pentru Australian Open.

S-a ajuns într-o astfel de situație din cauza unei serii de evenimente regretabile, a mai transmis ATP, notează Mediafax, însă, totodată, s-a precizat și că este menținută recomndarea vaccinării pentru toți jucătorii.

”Este vorba de o serie regretabilă de evenimente. Indiferent de modul în care s-a ajuns la această situaţie, Novak este unul dintre cei mai mari campioni, iar absenţa sa de la Australian Open este o pierdere pentru turneul de tenis”, a transmis ATP.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic