Reacția președintelui Serbiei, după expulzarea lui Novak Djokovic din Australia: „A fost hărțuit, o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva unei persoane și a țării noastre”

Reacția președintelui Serbiei, după expulzarea lui Novak Djokovic din Australia: „A fost hărțuit, o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva unei persoane și a țării noastre”
Preşedintele sârb Aleksandar Vucic / Sursă foto: Shutterstock
Publicat: 16/01/2022, 13:58
Actualizat: 16/01/2022, 14:04

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, avut o reacție dură față de verdictul dat de judecătorii australieni, în urma căruia Novak Djokovic va fi expulzat și va rata turneul Australian Open din acest an. Liderul de la Belgrad a precizat că sportivul a fost „hărțuit” și că autoritățile „mint”.

„Cei care cred că au luat această decizie în baza unor principii au arătat că nu au principii. Au maltratat un tenismen timp de zece zile pentru a-l anunţa în ultimul moment despre o decizie care era luată de la început. Novak a fost hărțuit, a fost o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva unei persoane și a țării noastre. Prin Novak, au vrut să arate cum funcționează ordinea mondială. Ați văzut în procedura fără rost în instanță, cât de mult a mințit acuzarea (adică avocații guvernului australian). Pur și simplu mint. Ei spun că procentul vaccinării în Serbia este mai mic de 50% și, oficial, este de 58%. Nu uitați că este mai mare decât în ​​multe țări ale Uniunii Europene. Acesta a fost un argument inutil”, a spus președintele Serbiei, scrie The Age, citând publicația Novosti.

Acesta a mai precizat că, în schimb, sportivii australieni vor fi primiți într-un mod mult mai bun în Serbia, la un eveniment de atletism care se va desfășura anul acesta, în luna martie. „Nu îi vom maltrata”, a spus liderul sârb.

„Mulțumesc poporului australian, deoarece sunt sigur că îi iubesc pe sârbi. Ei cred că l-au umilit pe Djokovic, dar s-au umilit pe ei înșiși, iar Novak Djokovic se poate întoarce în țara lui și îi poate privi pe toți în ochi cu capul sus”, a încheiat șeful statului sârb.

La rândul său, premierul Australiei, Scott Morrison, a afirmat că decizia a fost luată „din motive de sănătate, de siguranță și de ordine publică”.

De asemenea, el afirmă că, „acum este timpul să ne ocupăm de Australian Open și să ne bucurăm din nou de tenis în timpul verii”.

El a reamintit că Plenul Curții Federale a Australiei a decis în unanimitate, duminică, să respingă cererea revizuire judiciară a avocaților lui Novak Djokovic, „care urmărea să conteste decizia ministrului pentru imigrație de a-i anula viza”.

La scurt timp după sentință, Novak Djokovic a confirmat că nu va participa la Australian Open. El a spus că nu va contesta sentința, dar s-a declarat dezamăgit de soluția dată de magistrați.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult