Novak Djokovic, reținut în Australia după ce i s-a anulat din nou viza. Tenismenul sârb află, duminică dimineață, dacă va putea juca la Australian Open sau va fi deportat

Novak Djokovic, reținut în Australia după ce i s-a anulat din nou viza. Tenismenul sârb află, duminică dimineață, dacă va putea juca la Australian Open sau va fi deportat
Novak Djokovic / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15/01/2022, 12:22
Actualizat: 15/01/2022, 13:38

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, în vârstă de 34 ani, a fost reținut de autoritățile de frontieră australiene, sâmbătă dimineață, înainte ca dosarul său să fie examinat din nou în instanță.

Măsura a fost luată în urma deciziei ministrului australian al imigrației, Alex Hawke, de a revoca viza tenismenului. El se află izolat în hotelul pentru imigranţi în care a stat și când i-a fost anulată prima dată viza.

Djokovic este acuzat că a furnizat informații false în declarația pentru viza australiană, călătorind în străinătate în cele 14 zile dinaintea sosirii sale în țară. Avocații lui Djokovic au contestat din nou această decizie, iar cazul său urmează să fie adus în fața Curții Federale australiene, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Dacă apelul lui Djokovic este respins, el ar putea fi deportat, potrivit Digi 24.

„Novak Djokovic împotriva ministrului pentru imigrație”, numele sub care este cunoscut dosarul, a fost transferat oficial de la Curtea Federală de Circumscripție la Curtea Federală a Australiei, vineri seara târziu (ora locală). Judecătorul David O’Callaghan se va ocupa acum de caz, audierea inițială fiind programată pentru sâmbătă la ora locală 10:15 (sâmbătă, ora 1:15 ora României).

Conform procedurilor, Novak Djokovic a intrat în custodia autorităților australiene, după ce a fost audiat de către forțele de frontieră australiene. El a fost reținut oficial de doi oficiali ai forțelor de frontieră și escortat la biroul avocaților săi, în timpul în care dosarul său va fi examinat la tribunalul federal.

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, într-un comunicat dat publicităţii că a comis o „eroare umană, cu certitudine nu intenţionată”, declarând la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile de dinaintea zborulului.

Liderul mondial al tenisului masculin a precizat, de asemenea, că „a uitat să relateze despre interviul și şedinţa foto pentru L’Equipe”, evenimente realizate după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Djokovic se află în centrul unei bătălii juridice de la sosirea sa în această ţară, săptămâna trecută, după ce prezentat o scutire medicală pentru a evita cerinţa de vaccinare obligatorie impusă de autorităţile australiene.

Deși Djokovic s-a conformat cu regulile de derogare medicală de la a fi vaccinat în statul Victoria, pentru a putea participa la Australian Open, în cadrul legislației Commonwealth a statului, sportivul nu poate rămâne doar pe baza unei dispense motivate de infectare. Infectarea cu Sars-Cov-2 nu este considerat motiv suficient pentru exceptarea de la vaccinare.

Djokovic ar trebui să arate dovezi medicale că nu se poate vaccina din cauza contraindicațiilor medicale sau din cauza unei boli severe, inclusiv dacă o persoană a fost diagnosticată cu Covid-19.


Vă recomandăm și:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte