Premierul Scott Morrison, despre verdictul de expulzare a lui Novak Djokovic: Decizia a fost luată din motive de siguranță și ordine publică. E timpul să ne bucurăm de tenis

Premierul Scott Morrison, despre verdictul de expulzare a lui Novak Djokovic: Decizia a fost luată din motive de siguranță și ordine publică. E timpul să ne bucurăm de tenis
Premierul Australiei, Scott Morrison
Publicat: 16/01/2022, 11:38
Actualizat: 16/01/2022, 13:54

Premierul Australiei, Scott Morrison, a reacționat după verdictul de expulzare a lui Novak Djokovic și afirmă că decizia a fost luată „din motive de sănătate, de siguranță și de ordine publică”. 

De asemenea, el afirmă că, „acum este timpul să ne ocupăm de Australian Open și să ne bucurăm din nou de tenis în timpul verii”.

„Plenul Curții Federale a Australiei a decis în unanimitate să respingă cererea revizuire judiciară a domnului Novak Djokovic, care urmărea să conteste decizia ministrului pentru imigrație de a-i anula viza.

Această decizie de anulare a fost luată din motive de sănătate, de siguranță și de ordine publică, pe baza faptului că era în interesul public să facă acest lucru.

Salut decizia de a ne menține frontierele puternice și de a păstra siguranța australienilor.

După cum am spus vineri, australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat.

În timpul pandemiei, împreună am obținut una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate, am avut una dintre cele mai puternice economii și realizat una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume.

Granițele puternice sunt fundamentale pentru modul de viață australian, la fel ca și statul de drept. Guvernul nostru a înțeles întotdeauna acest lucru și a fost pregătit să ia deciziile și acțiunile necesare pentru a proteja integritatea frontierelor noastre.

Mulțumesc Curții pentru atenția promptă acordată acestor probleme și pentru răbdarea tuturor celor implicați în timp ce am lucrat pentru a rezolva această problemă.

Acum este timpul să ne ocupăm de Australian Open și să ne bucurăm din nou de tenis în timpul verii”, a spus Scott Morrison, citat de The Guardian. 

Novak Djokovic, după ce judecătorii au decis să fie expulzat din Australia: „Sunt extrem de dezamăgit”

La scurt timp după ce judecătorii de la Curtea Federală a Australiei au decis ca Novak Djokovic să fie expulzat, sportivul a confirmat că nu va participa la Australian Open. El a spus că nu va contesta sentința, dar s-a declarat dezamăgit de soluția dată de magistrați.

Aș dori să fac o scurtă declarație pentru a aborda rezultatele ședinței de astăzi a Curții.

Îmi voi face acum ceva timp să mă odihnesc și să mă recuperez, înainte de a face alte comentarii în afară de aceasta.
Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curții de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open.

Respect hotărârea Curții și voi coopera cu autoritățile în legătură cu plecarea mea din țară.

Mă simt inconfortabil din cauza faptului că în ultimele săptămâni s-a pus accentul pe mine și sper că acum ne putem concentra cu toții asupra jocului și turneului pe care îl iubesc.

Aș dori să le urez jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor toate cele bune pentru turneu.

În final, aș dori să mulțumesc familiei mele, prietenilor, echipei, suporterilor, fanilor și colegilor mei sârbi pentru sprijinul vostru continuu. Toți ați fost o mare sursă de putere pentru mine”, a spus sportivul, citat de The Age.

Novak Djokovic va fi expulzat din Australia, după ce magistrații au respins apelul avocaților săi la decizia de anulare a vizei, sentința luată în unanimitate fiind definitivă.

Nole riscă acum și o interdicţie de trei ani de a se întoarce în această ţară, dar va trebui să plătească și cheltuielile de judecată și nu mai are posibilitatea de a face apel, potrivit theage.com.au. Jucătorul va fi obligat să părăsească Australia, după ce toți cei trei judecători ai Curții Federale au dat dreptate guvernului în decizia de a-i anula viza.

Înainte de a anunța verdictul, judecătorul-șef Allsop a explicat că în acest caz nu era vorba despre faptul dacă ministrul imigrației a luat decizia corectă, ci dacă decizia a fost atât de irațională sau nerezonabilă încât nu a fost luată în mod legal, relatează Hotnews Sport. Campionul sârb nu este vaccinat împotriva noului coronavirus.

Djokovic, de nouă ori campion la Australian Open, care încerca să obţină al 21-lea titlu de simplu de Grand Slam, trebuia să joace, luni, meciul din primul tur împotriva sârbului Miomir Kecmanovic. Nole a primit vestea în hotelul pentru imigranți în care este reținut.

Viza lui Djokovic fusese anulată pentru a doua oară

Viza lui Djokovic a fost revocată pentru a doua oară vineri, 14 ianuarie, după ce ministrul imigraţiei, Alex Hawke, a declarat că prezenţa sârbului în Australia reprezintă un risc pentru sănătatea publică, potrivit SkyNews.

Aceasta urmează controversei privind decizia de a acorda lui Djokovic o scutire de la cerinţele de vaccinare COVID pentru a juca la Australian Open.

Lui Djokovic i-a fost revocată prima dată viza la sosirea la Melbourne, dar a câştigat un recurs în instanţă împotriva acestei anulări care i-a permis să rămână în Australia.

Ulterior, el a recunoscut că declaraţia sa de călătorie a fost incorectă, invocând o „eroare umană”, deoarece nu a indicat faptul că a fost în mai multe ţări în perioada de două săptămâni înainte de sosirea în Australia.

Djokovic a recunoscut, de asemenea, că a fost intervievat personal de un jurnalist de la o revistă franceză în decembrie, deşi fusese testat pozitiv la COVID cu o zi înainte.

În urma celei de-a doua anulări a vizei sale, Djokovic se întorsese la hotelul pentru imigranţi din Melbourne, unde a petrecut patru nopţi săptămâna trecută.

Au existat critici la adresa modului în care guvernul australian a gestionat situaţia, dar opinia publică s-a pronunţat ferm în favoarea trimiterii lui Djokovic acasă, scrie Mediafax.

Inclusiv preşedintele sârb Aleksandar Vucic a atacat guvernul australian, acuzându-l de „hărţuire” şi „maltratare” a lui Djokovic şi întrebându-se dacă nu cumva încearcă să obţină puncte politice înaintea viitoarelor alegeri.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York