Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi-a anulat nunta după intrarea în vigoare a noi restricții pentru gestionarea pandemiei. „Asta-i viaţa”

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi-a anulat nunta după intrarea în vigoare a noi restricții pentru gestionarea pandemiei. „Asta-i viaţa”
Premierul Noii Zeelande / Sursa: Facebook - Jacinda Ardern
Publicat: 23/01/2022, 10:38
Actualizat: 23/01/2022, 10:39

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunţat duminică, într-o conferință de presă că şi-a anulat nunta în contextul în care autoritățile au impus și încep să pună în aplicare noi restricții pentru a încetini transmiterea cominitară a variantei Omicron a SARS-CoV-2, relatează Reuters.

Noua Zeelandă va impune noi reguli privind purtarea măştilor de protecţie şi va limita adunările publice, începând de duminică, la miezul nopţii, după ce un grup de nouă cazuri de infecții cu varianta Omicron a indicat răspândirea comunitară a noii variante din insula nordică în cea la sud după ce a participat la o nuntă.

În acest context, Jacinda Ardern, a anunțat că nunta cu partenerul său, a cărei dată nu fusese dezvăluită, dar despre care se zvonea că e iminentă, nu va avea loc și a transmis că îi pare rău pentru oricine se află într-o situaţie similară.

Întrebată de reporteri cum s-a simţit după anularea nunţii cu partenerul său de mult timp, Clarke Gayford – gazdă a unei emisiuni de pescuit, Jacinda Ardern a răspuns: „Asta-i viaţa”.

„Nu sunt diferită – îndrăznesc să spun asta – față de mii de alţi neozeelandezi care au avut efecte mult mai devastatoare resimţite ca urmare a pandemiei, dintre care cea mai destructivă este incapacitatea de a fi alături de persoana dragă atunci când este grav bolnavă. Asta va depăşi cu mult orice tristeţe pe care o simt”, a completat premierul australian.

Intră sub cod roșu

Noua Zeelandă va trece la codul roşu în sistemul său de protecţie împotriva COVID-19, cu extinderea purtării măștilor în care măştile vor fi purtate mai mult. Unitățile HoReCa, precum barurile, restaurantele şi evenimente, precum nunţile vor fi limitate la o capaciate de 100 de persoane. Limita este redusă la 25 de persoane dacă localurile nu folosesc certificate de vaccinare, a precizat Ardern.

Graniţele Noii Zeelande sunt închise pentru străini din martie 2020. Guvernul a amânat, de la jumătatea lui ianuarie, până la sfârşitul lunii februarie planurile pentru o redeschidere treptată, din cauza îngrijorărilor privind izbucnirea unui potenţialul focar Omicron, aşa cum s-a întâmplat în Australia vecină.

Persoanele care pot călători în Noua Zeelandă, cu puţine excepţii, trebuie să depună cerere pentru a fi cazaţi în unităţi de carantină administrate de stat. Guvernul a încetat săptămâna trecută să mai emită noi locurii pe fondul creşterii numărului de persoane care sosesc infectate cu varianta Omicron.

Aproximativ 94% din populaţia Noii Zeelande cu vârsta de peste 12 ani este complet vaccinată şi aproximativ 56% din persoanele eligibile au primit doza booster.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
CONTROVERSĂ: Limită de viteză de 30 km/h pe podurile de pe autostradă?
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?