Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi-a anulat nunta după intrarea în vigoare a noi restricții pentru gestionarea pandemiei. „Asta-i viaţa”

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi-a anulat nunta după intrarea în vigoare a noi restricții pentru gestionarea pandemiei. „Asta-i viaţa”
Premierul Noii Zeelande / Sursa: Facebook - Jacinda Ardern
Publicat: 23/01/2022, 10:38
Actualizat: 23/01/2022, 10:39

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunţat duminică, într-o conferință de presă că şi-a anulat nunta în contextul în care autoritățile au impus și încep să pună în aplicare noi restricții pentru a încetini transmiterea cominitară a variantei Omicron a SARS-CoV-2, relatează Reuters.

Noua Zeelandă va impune noi reguli privind purtarea măştilor de protecţie şi va limita adunările publice, începând de duminică, la miezul nopţii, după ce un grup de nouă cazuri de infecții cu varianta Omicron a indicat răspândirea comunitară a noii variante din insula nordică în cea la sud după ce a participat la o nuntă.

În acest context, Jacinda Ardern, a anunțat că nunta cu partenerul său, a cărei dată nu fusese dezvăluită, dar despre care se zvonea că e iminentă, nu va avea loc și a transmis că îi pare rău pentru oricine se află într-o situaţie similară.

Întrebată de reporteri cum s-a simţit după anularea nunţii cu partenerul său de mult timp, Clarke Gayford – gazdă a unei emisiuni de pescuit, Jacinda Ardern a răspuns: „Asta-i viaţa”.

„Nu sunt diferită – îndrăznesc să spun asta – față de mii de alţi neozeelandezi care au avut efecte mult mai devastatoare resimţite ca urmare a pandemiei, dintre care cea mai destructivă este incapacitatea de a fi alături de persoana dragă atunci când este grav bolnavă. Asta va depăşi cu mult orice tristeţe pe care o simt”, a completat premierul australian.

Intră sub cod roșu

Noua Zeelandă va trece la codul roşu în sistemul său de protecţie împotriva COVID-19, cu extinderea purtării măștilor în care măştile vor fi purtate mai mult. Unitățile HoReCa, precum barurile, restaurantele şi evenimente, precum nunţile vor fi limitate la o capaciate de 100 de persoane. Limita este redusă la 25 de persoane dacă localurile nu folosesc certificate de vaccinare, a precizat Ardern.

Graniţele Noii Zeelande sunt închise pentru străini din martie 2020. Guvernul a amânat, de la jumătatea lui ianuarie, până la sfârşitul lunii februarie planurile pentru o redeschidere treptată, din cauza îngrijorărilor privind izbucnirea unui potenţialul focar Omicron, aşa cum s-a întâmplat în Australia vecină.

Persoanele care pot călători în Noua Zeelandă, cu puţine excepţii, trebuie să depună cerere pentru a fi cazaţi în unităţi de carantină administrate de stat. Guvernul a încetat săptămâna trecută să mai emită noi locurii pe fondul creşterii numărului de persoane care sosesc infectate cu varianta Omicron.

Aproximativ 94% din populaţia Noii Zeelande cu vârsta de peste 12 ani este complet vaccinată şi aproximativ 56% din persoanele eligibile au primit doza booster.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum s-a transformat prietenia dintre I.G. Duca și Constantin Stere într-o relație dușmănoasă?