Gabriela Firea s-ar pregăti să preia Ministerul Muncii, de la colegul de partid Marius Budăi. Replica ministrului Familiei

Gabriela Firea s-ar pregăti să preia Ministerul Muncii, de la colegul de partid Marius Budăi. Replica ministrului Familiei
Gabriela Firea, Marius Budăi și Nicolae Ciucă, la prima reuniune a Guvernului actual în 25 noiembrie 2021 / Sursa: Guvernul României
Publicat: 05/02/2022, 16:16

Gabriela Firea se pregăteşte să preia Ministerul Muncii, după ce coaliţia de guvernare ar fi căzut de acord în privinţa înlocuirii ministrului Marius Budăi, relateaza, sâmbătă, B1tv.ro, citând surse politice. La scurt timp de la publicare, actualul ministru al Familiei a respins ceea ce numește dezinformare, spunând că îl susține pe colegul social-democrat petru această funcție.

O mutare importantă se pregătește pe scena politică, scria, sâmbătă, în jurul prânzului, jurnaliștii B1tv.ro, care citează mai multe surse politice: Gabriela Firea, ministrul Familiei, ar urma să preia șefia Ministerului Muncii, deși Guvernul a dat iniţial asigurări că Marius Budăi nu va fi schimbat din funcţie.

Liberalii, nemulţumiţi de Marius Budăi

Potrivit surselor citate, fostul primar general al Capitalei ar avea deja susținerea PSD pentru noua funcție de Ministru al Muncii, fiind informaţi în acest sens şi partenerii de Coaliţie.

Mutarea, susțin jurnaliștii B1tv, ar fi fost declanșată de nemulțumirile liberalilor de la începutul săptămânii, după ce ministrul Muncii, Marius Budăi, a provocat o serie de discuții în ceea ce privește pensiile speciale și plafonul prevăzut în PNRR pentru cheltuielile cu pensiile, de 9,4% din PIB. După aceste declarații, susțin surse politice, liberalii ar fi anunţat că vor să îi ceară demisia social-democratului Marius Budăi în următoarea ședință a coaliției.

Gabriela Firea: „Marius Budăi nu a greșit cu nimic în comunicarea publică”

„Calea cea mai scurtă către distrugere este să te iei la întrecere cu metodele adversarului”, este citatul din Winston Churchill amintit de Gabriela Firea în postarea de sâmbătă după-amiază de pe contul de Facebook în care dă replica informațiilor pe surse privind preluarea conducerii Ministerului Muncii.

Ea spune că în ultimele zile, se întâmplă „tot felul de lucruri bizare” și că este introdusă în „tot felul de urzeli politice și provocări” care nu au nicio legătură cu ea sau cu nevoile oamenilor.

„În privința informațiilor „pe surse”, care scriu  despre o plecare a mea de la Ministerul Familiei, către Ministerul Muncii, resping categoric aceste dezinformări, reiterez că îl susțin pe colegul meu Marius Budăi și consider că nu a greșit cu nimic în comunicarea publică. Dacă el a deranjat pe cineva, înseamnă că nu și-a făcut decât datoria de a ține cu pensionarii români”, a scris Gabriela Firea.

Potrivit ministrului Famieliei, cei care vor să îi destabilizeze acum sunt dintre cei care au fost spectatori pasivi atunci când „se amaneta viața românilor prin clauzele secrete din PNNR” și, în loc să se se salveze acum ce se mai poate salva, ei recurg la strategia „dezbină și stăpânește”.

„Nu vor reuși! Suntem o echipă unită pentru că ne leagă dorința de a crește calitatea vieții tuturor românilor. Într-un noian de vorbe, declarații, promisiuni, atacuri, dezinformări, bețe în roate și printre garduri, noi ne vedem de muncă și găsim soluții concrete în domeniile pe care le gestionăm. Cum scriam la început : nu preluăm din metodele distrugătoare ale adversarilor. Declarați sau mocniți”, a conchis Gabriela Firea.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Ce se întâmplă cu Florin Piersic, după ce a fost transportat la Matei Balș. Declarațiile...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea. Anunţul vine la câteva luni după...
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
UNGARIA nu a mai rezistat. A luat decizia la care NIMENI nu s-ar fi așteptat
Noi informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Mesajul îndrăgitului actor
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!