Gabriela Firea s-ar pregăti să preia Ministerul Muncii, de la colegul de partid Marius Budăi. Replica ministrului Familiei

Gabriela Firea s-ar pregăti să preia Ministerul Muncii, de la colegul de partid Marius Budăi. Replica ministrului Familiei
Gabriela Firea, Marius Budăi și Nicolae Ciucă, la prima reuniune a Guvernului actual în 25 noiembrie 2021 / Sursa: Guvernul României
Publicat: 05/02/2022, 16:16

Gabriela Firea se pregăteşte să preia Ministerul Muncii, după ce coaliţia de guvernare ar fi căzut de acord în privinţa înlocuirii ministrului Marius Budăi, relateaza, sâmbătă, B1tv.ro, citând surse politice. La scurt timp de la publicare, actualul ministru al Familiei a respins ceea ce numește dezinformare, spunând că îl susține pe colegul social-democrat petru această funcție.

O mutare importantă se pregătește pe scena politică, scria, sâmbătă, în jurul prânzului, jurnaliștii B1tv.ro, care citează mai multe surse politice: Gabriela Firea, ministrul Familiei, ar urma să preia șefia Ministerului Muncii, deși Guvernul a dat iniţial asigurări că Marius Budăi nu va fi schimbat din funcţie.

Liberalii, nemulţumiţi de Marius Budăi

Potrivit surselor citate, fostul primar general al Capitalei ar avea deja susținerea PSD pentru noua funcție de Ministru al Muncii, fiind informaţi în acest sens şi partenerii de Coaliţie.

Mutarea, susțin jurnaliștii B1tv, ar fi fost declanșată de nemulțumirile liberalilor de la începutul săptămânii, după ce ministrul Muncii, Marius Budăi, a provocat o serie de discuții în ceea ce privește pensiile speciale și plafonul prevăzut în PNRR pentru cheltuielile cu pensiile, de 9,4% din PIB. După aceste declarații, susțin surse politice, liberalii ar fi anunţat că vor să îi ceară demisia social-democratului Marius Budăi în următoarea ședință a coaliției.

Gabriela Firea: „Marius Budăi nu a greșit cu nimic în comunicarea publică”

„Calea cea mai scurtă către distrugere este să te iei la întrecere cu metodele adversarului”, este citatul din Winston Churchill amintit de Gabriela Firea în postarea de sâmbătă după-amiază de pe contul de Facebook în care dă replica informațiilor pe surse privind preluarea conducerii Ministerului Muncii.

Ea spune că în ultimele zile, se întâmplă „tot felul de lucruri bizare” și că este introdusă în „tot felul de urzeli politice și provocări” care nu au nicio legătură cu ea sau cu nevoile oamenilor.

„În privința informațiilor „pe surse”, care scriu  despre o plecare a mea de la Ministerul Familiei, către Ministerul Muncii, resping categoric aceste dezinformări, reiterez că îl susțin pe colegul meu Marius Budăi și consider că nu a greșit cu nimic în comunicarea publică. Dacă el a deranjat pe cineva, înseamnă că nu și-a făcut decât datoria de a ține cu pensionarii români”, a scris Gabriela Firea.

Potrivit ministrului Famieliei, cei care vor să îi destabilizeze acum sunt dintre cei care au fost spectatori pasivi atunci când „se amaneta viața românilor prin clauzele secrete din PNNR” și, în loc să se se salveze acum ce se mai poate salva, ei recurg la strategia „dezbină și stăpânește”.

„Nu vor reuși! Suntem o echipă unită pentru că ne leagă dorința de a crește calitatea vieții tuturor românilor. Într-un noian de vorbe, declarații, promisiuni, atacuri, dezinformări, bețe în roate și printre garduri, noi ne vedem de muncă și găsim soluții concrete în domeniile pe care le gestionăm. Cum scriam la început : nu preluăm din metodele distrugătoare ale adversarilor. Declarați sau mocniți”, a conchis Gabriela Firea.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”