Cum poţi dona direct pentru copiii vulnerabili din Ucraina

Cum poţi dona direct pentru copiii vulnerabili din Ucraina
Ukrainian refugee child playing with a teddy-bear after crossing the border at Siret. Thousands of Ukrainians have crossed the border into Romania to escape the escalating war. Siret, March 11th, 2022
Publicat: 18/04/2022, 11:16
Actualizat: 19/04/2022, 12:21

Începând cu luna aprilie, Hope and Homes for Children România este prezentă pe aplicația financiară Revolut. Utilizatorii pot face acum donații direct către cauza Fundației: îngrijirea celor mai vulnerabili copii.

Cu ajutorul donatorilor, avem grijă de copiii din orfelinatele din România și de cei aflați în risc de a fi separați de părinții lor. Odată cu începerea războiului, am spus #SuntAici și pentru copiii fără părinți din Ucraina“, afirmă Robert Ion, Director de Fundraising & Comunicare Hope and Homes for Children România. “Pregătim centrele în care aceștia sunt găzduiți, oferim hrană, medicamente, produse de igienă personală, haine, rechizite școlare, suport psihologic. Ne bucurăm enorm să putem fi prezenți în secțiunea de donații a Revolut și să putem veni astfel și mai aproape de cei care vor la rândul lor să spună #SuntAici copiilor români și ucraineni, care au atât de mare nevoie de ajutor”, adaugă Robert Ion.

De la începutul războiului și până acum, Hope and Homes for Children a fost alături de 230 de copii din orfelinatele clasice sau familiale din Ucraina care au ajuns în România și au fost preluați de DGASPC București, Iași, Prahova și Brașov. Fundația a oferit sprijin financiar, logistic și uman în valoare de peste 100.000 de Euro în procesul de acomodare și îngrijire a copiilor cu măsură de protecție din Ucraina, dar și prin intervenții de urgență în centrele de primire a refugiaților.

„Pentru noi, oamenii de la Revolut, solidaritatea este o valoare fundamentală și tehnologia pe care  o dezvoltăm are menirea de a ajuta nu doar la creșterea calității vieții clienților noștri, ci și la implicarea lor în cauzele care răspund unor nevoi urgente ale societății sau în cauze în care cred și se regăsesc”, susține Gabriela Simion, Revolut Romania Branch Head și Head of Lending.

Donații, funcționalitate lansată acum doi ani, la debutul pandemiei de COVID-19, a deschis utilizatorilor români posibilitatea de a susține doar printr-un click, direct din aplicație, prin donații unice sau recurente, cauzele care corespund principiilor după care se ghidează în viață. Astăzi, adăugăm Hope and Homes for Children și suntem mândri de felul în care tehnologia noastră inovatoare reușește să aducă împreună organizații neguvernamentale care sunt mesageri ai binelui în societatea românească și oameni care doresc să facă o diferență, cum s-au dovedit a fi clienții Revolut în repetate rânduri”, mai spune Gabriela Simion.

Pentru a putea dona prin intermediul Revolut, cei care vor să le fie alături copiilor aflați în nevoie, trebuie doar să selecteze Hope and Homes for Children România din secțiunea Donații. Utilizatorii vor putea realiza plăți o singură dată sau pot opta pentru varianta donațiilor recurente, inserând sumele dorite. Pentru aceste donații nu vor fi percepute niciun fel de taxe sau comisioane. Există de asemenea opțiunea de a dona mărunțiș, prin rotunjirea sumei tranzacționate. Spre exemplu, pentru cumpărături în valoare de 49,90 lei, poate fi achitată suma de 50 lei, urmând ca cei 10 bani să ajungă la Hope and Homes for Children România.

În vremuri de pace, Hope and Homes for Children se îngrijea de cei mai vulnerabili copii ai României: copiii din orfelinate și cei în risc de a fi separați de părinți. Peste 60.000 de copii am ținut acasă și am scos din orfelinate, în aproape 25 de ani de intervenții. Azi, cu ajutorul vostru, continuăm să avem grijă de ai noștri, dar și de cei mai vulnerabili copii din Ucraina: cei fără părinți. Iar cu cât suntem noi mai mulți, cu atât putem să îi salvăm pe cât mai mulți din calea războiului.

Aflați mai multe despre cum puteți contribui, pe: hopeandhomes.ro/ucraina/

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, iar de atunci și până la finalul anului 2021, Fundația a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 63 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituții în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case familiale, care le permit o viață apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației și ale partenerilor săi au fost dezvoltate 116 case si 8 apartamente familiale, cu 6.747 de copii scoși din orfelinate și aproximativ 1800 au fost reintegrați în familia naturală sau extinsă.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susținerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 37.969 de copii au fost salvați de la ruperea de familie, iar 2140 de tineri au fost sprijiniți în mod direct pentru o viață independentă. Peste 9.600 membri de personal din sistemul de protecție al copilului au fost instruiți de Hope and Homes for Children, până în prezent.

Peste 63.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituționalizarea copiilor în țara noastră. Până în prezent, Hope and Homes for Children a investit peste 35 de milioane de euro în reforma sistemului de protecție a copilului, închizând instituții de tip vechi, reintegrând copiii în familia naturală sau extinsă, plasându-i în grija asistenților maternali profesioniști sau mutându-i în case familiale. Mai multe informații pe www.hopeandhomes.ro.

Citește și REPORTAJ VIDEO| „Mulți spun că în Odesa urmează ceva îngrozitor”. O profesoară din Ucraina, refugiată cu 17 copii orfani în București, descrie ororile războiului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...