Mărturiile cutremurătoare ale tatălui fetiței ucise de ruși: „Lumea mea a fost distrusă”. Miracolul prin care bărbatul a scăpat cu viață

Mărturiile cutremurătoare ale tatălui fetiței ucise de ruși: „Lumea mea a fost distrusă”. Miracolul prin care bărbatul a scăpat cu viață
Sursă foto: Facebook
Publicat: 25/04/2022, 10:00
Actualizat: 25/04/2022, 10:01

Iuri Glodan, un tânăr ucrainean, era plecat la cumpărături când a auzit despre explozia de la Odesa. Când s-a întors în apartamentul său, acesta a găsit cadavrele soției sale și ale mamei ei, ucise de o rachetă rusească.

Trupul fetiței sale de 3 luni, Kira, a fost descoperit mai târziu: a văzut-o pentru prima dată când s-a întors duminică în apartament. Atacul rusesc care a ucis trei generații dintr-o singură familie a stârnit indignare și revoltă în Ucraina. Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre moartea micuței Kira, relatează jurnaliștii de la BBC.

Ce fel de amenințare era ea pentru Rusia? Se pare că uciderea copiilor este noua idee națională a Federației Ruse”, a spus el.

Un bebeluș de 3 luni a murit. Au omorât un bebeluș de 3 luni. Războiul a început când bebelușul acesta avea o lună. Vă puteți măcar imagina ce se întâmplă? Sunt niște nenorociți. Nenorociți. Nu am alte cuvinte. Pur și simplu, nenorociți”, a adăugat Zelenski.

Iuri a mers duminică în clădirea distrusă pentru a vedea ce mai poate recupera din apartament – albume foto, colecția de pliculețe de zahăr a soției sale, scrisori. A găsit căruciorul bebelușului său făcut bucăți.

Putea să găsească bucurie în orice. Odesa era orașul ei preferat. Lucra în PR și putea comunica cu mulți oameni, putea să-i înțeleagă. A fost o mamă și o prietenă minunată. Îmi va fi imposibil să găsesc pe altcineva ca Valeria. Era perfectă. O astfel de persoană întâlnești doar o dată în viață și a fost un dar de la Dumnezeu”, a spus el.

Iuri: „Este o durere pentru familia mea”

Kira se născuse la sfârșitul lunii ianuarie, cu doar o lună înainte de începerea războiului. La scurt timp, Valeria a scris pe Instagram că trăiește „un nou nivel de fericire”.

„Au fost cele mai frumoase 40 de săptămâni din viața mea. Fetița noastră are o lună acum. Tati i-a adus primul buchet de flori. E un nou nivel de fericire”, scria Valeria la începutul lunii februarie.

„Am fost atât de fericiți când s-a născut Kira”, spune Iuri. Iuri vrea ca lumea întreagă să știe ce sa întâmplat cu familia lui.

Eram în maternitate când a născut. Îmi este foarte greu să realizez acum că fiica și soția mea nu mai sunt aici. Toată lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească. „Este o durere pentru familia mea, pentru orașul nostru, pentru Ucraina, este o durere pentru întreaga civilizație. Sper ca povestea noastră să ajute la oprirea acestui război”, a adăugat bărbatul.

Civili uciși în Odesa

O rachetă a lovit sâmbătă infrastructura din oraşul-port Odesa, situat în sudul Ucrainei, au transmis autorităţile locale, fără a oferi mai multe detalii, relatează CNN si Reuters. Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a transmis la scurt timp un mesaj, precizând că Singurul scop al loviturilor cu rachete rusești asupra Odessei este teroarea

Locuitorii Odesei au auzit sâmbătă explozii în diferite zone ale orașului. Dar au fost atât rachete inamice, cât şi unele lansate de sistemul antiaerian din Odesa. Câteva rachete au putut fi totuşi doborâte, susţine Dumskaia.net. Oamenii au văzut explozii pe cer şi fragmente în cădere spre sol, relatează Agerpres.

Citește și INTERVIU EXCLUSIV | „Planul Rusiei nu a fost ocuparea Ucrainei, ci destabilizarea NATO și Uniunii Europene”. Scenariile postconflict, văzute de contraamiralul (rz) Constantin Ciorobea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii