Mărturiile cutremurătoare ale tatălui fetiței ucise de ruși: „Lumea mea a fost distrusă”. Miracolul prin care bărbatul a scăpat cu viață

Mărturiile cutremurătoare ale tatălui fetiței ucise de ruși: „Lumea mea a fost distrusă”. Miracolul prin care bărbatul a scăpat cu viață
Sursă foto: Facebook
Publicat: 25/04/2022, 10:00
Actualizat: 25/04/2022, 10:01

Iuri Glodan, un tânăr ucrainean, era plecat la cumpărături când a auzit despre explozia de la Odesa. Când s-a întors în apartamentul său, acesta a găsit cadavrele soției sale și ale mamei ei, ucise de o rachetă rusească.

Trupul fetiței sale de 3 luni, Kira, a fost descoperit mai târziu: a văzut-o pentru prima dată când s-a întors duminică în apartament. Atacul rusesc care a ucis trei generații dintr-o singură familie a stârnit indignare și revoltă în Ucraina. Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre moartea micuței Kira, relatează jurnaliștii de la BBC.

Ce fel de amenințare era ea pentru Rusia? Se pare că uciderea copiilor este noua idee națională a Federației Ruse”, a spus el.

Un bebeluș de 3 luni a murit. Au omorât un bebeluș de 3 luni. Războiul a început când bebelușul acesta avea o lună. Vă puteți măcar imagina ce se întâmplă? Sunt niște nenorociți. Nenorociți. Nu am alte cuvinte. Pur și simplu, nenorociți”, a adăugat Zelenski.

Iuri a mers duminică în clădirea distrusă pentru a vedea ce mai poate recupera din apartament – albume foto, colecția de pliculețe de zahăr a soției sale, scrisori. A găsit căruciorul bebelușului său făcut bucăți.

Putea să găsească bucurie în orice. Odesa era orașul ei preferat. Lucra în PR și putea comunica cu mulți oameni, putea să-i înțeleagă. A fost o mamă și o prietenă minunată. Îmi va fi imposibil să găsesc pe altcineva ca Valeria. Era perfectă. O astfel de persoană întâlnești doar o dată în viață și a fost un dar de la Dumnezeu”, a spus el.

Iuri: „Este o durere pentru familia mea”

Kira se născuse la sfârșitul lunii ianuarie, cu doar o lună înainte de începerea războiului. La scurt timp, Valeria a scris pe Instagram că trăiește „un nou nivel de fericire”.

„Au fost cele mai frumoase 40 de săptămâni din viața mea. Fetița noastră are o lună acum. Tati i-a adus primul buchet de flori. E un nou nivel de fericire”, scria Valeria la începutul lunii februarie.

„Am fost atât de fericiți când s-a născut Kira”, spune Iuri. Iuri vrea ca lumea întreagă să știe ce sa întâmplat cu familia lui.

Eram în maternitate când a născut. Îmi este foarte greu să realizez acum că fiica și soția mea nu mai sunt aici. Toată lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească. „Este o durere pentru familia mea, pentru orașul nostru, pentru Ucraina, este o durere pentru întreaga civilizație. Sper ca povestea noastră să ajute la oprirea acestui război”, a adăugat bărbatul.

Civili uciși în Odesa

O rachetă a lovit sâmbătă infrastructura din oraşul-port Odesa, situat în sudul Ucrainei, au transmis autorităţile locale, fără a oferi mai multe detalii, relatează CNN si Reuters. Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a transmis la scurt timp un mesaj, precizând că Singurul scop al loviturilor cu rachete rusești asupra Odessei este teroarea

Locuitorii Odesei au auzit sâmbătă explozii în diferite zone ale orașului. Dar au fost atât rachete inamice, cât şi unele lansate de sistemul antiaerian din Odesa. Câteva rachete au putut fi totuşi doborâte, susţine Dumskaia.net. Oamenii au văzut explozii pe cer şi fragmente în cădere spre sol, relatează Agerpres.

Citește și INTERVIU EXCLUSIV | „Planul Rusiei nu a fost ocuparea Ucrainei, ci destabilizarea NATO și Uniunii Europene”. Scenariile postconflict, văzute de contraamiralul (rz) Constantin Ciorobea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani