Orașul Iași, printre cele 35 din lume care organizează în același an turnee de tenis profesionist masculin și feminin. Un turneu pentru copii a fost mutat de la Kiev

Orașul Iași, printre cele 35 din lume care organizează în același an turnee de tenis profesionist masculin și feminin. Un turneu pentru copii a fost mutat de la Kiev
Publicat: 11/05/2022, 18:24

Anul acesta, orașul Iașul va găzdui în premieră trei turnee de tenis, două dintre acestea fiind pentru profesioniști. Primul dintre acestea urmează să se desfășoare la finalul lunii mai, data exactă urmând a fi stabilită, fiind vorba despre un turneu pentru copii care trebuia să aibă loc la Kiev, dar în contextul invaziei Rusiei a fost mutat către România și preluat de Iași.

Primarului Iașului, Mihai Chirica, a explicat că anul acesta vor fi mai multe manifestări legate de tenisul profesionist în Iași, capitala Moldovei dorind să își întărească prezența pe scena europeană ca organizatori ai unui astfel de evenimente.

„Deschidem sezonul anul acesta cu un campionat de tenis pentru copii, mutând un turneu de tenis din zona Kiev pe care l-am preluat noi. Apoi continuăm în lunile iulie și august, cu turneele pentru sportivi profesioniști la masculin și feminin. Este pentru prima dată când organiză un turneu de fete la Iași, sub egida BCR, și care va aduce aici fete de top din tenisul mondial”, a explicat Mihai Chirica.
Turneul ATP challenger este singurul de tradiție: va fi organizată a treia ediție în perioada 11 și 17 iulie, în timp ce turneul WTA este programat pentru perioada 1 – 7 august. Toate sunt coordonate de Primăria Municipiului Iași în colaborare cu Concord Iași.

Turneele vor avea premii în valoare de circa 90.000 de euro, vor aduce peste 50 de jucători profesioniști la Iași, iar organizatorii spun că vor invita două sportive din Top50 mondial, sperând să o aducă pe ucraineanca Elina Svitolina, care sprijină țările ce au oferit sprijin refugiaților.

„Fanii acestui sport au studii peste medii, venituri peste medii și 45% din fanii tenisului sunt de sex feminin. În premieră la Iași introducem și turneul de fete sub egida WTA, ne bucurăm de acest lucru, este în intervalul 42 – 70 la nivel mondial ca ranking, ce variază în funcție de implicarea sau nu a Chinei care, alături de SUA, reprezintă principalul motor de dezvoltare financiar al tenisului.

Doar 35 de orașe din lume organizează în același timp atât ediții de tenis masculin, cât și feminin, iar Iașul se numără printre acestea”, a declarat Andrei Oriță, managerul companiei Concord, care organizează alături de Primărie cele două turnee.

Directori ai turneului de tenis masculin sunt Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep, și Andrei Pavel, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din istoria recentă a tenisului masculin românesc.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Răspuns final pentru Simona Halep. Se decide totul pe 5 iulie
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ