VIDEO șocant | Fata bătută și filmată la Iași are o poveste de viață tristă. Agresoarea de 15 ani ar proveni dintr-o familie cu frați violenți

Publicat: 26/05/2022, 15:13

Fata în vârstă de 12 ani care a fost agresată de un grup de copii în apropierea orașului Hârlău din județul Iași va fi audiată vineri de polițiști în prezența unui psiholog. Minora se află în plasament familial la mătușă după ce părinții s-au despărțit, iar mama sa a plecat în străinătate. Conform informațiilor obținute de Gândul, mătușa este cea care a apelat la forțele de ordine.

„Mătușa ei este cea care a făcut sesizare la Poliție, pentru că se află în plasament familial la ea. După ce va fi audiată de polițiști va trebui să o evaluăm psihologic ca să vedem dacă are nevoie de consiliere. Va trebui de asemenea să stăm de vorbă și cu fata agresoare, până nu face psihologul evaluarea este greu să ne facem o imagine globală. Este un caz mai mult sau mai puțin tipic de bullying la școală”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași.

Principalul agresor din filmul de patru minute publicat pe rețele de socializare este o fată de 15 ani, care învață la aceeași școală, și care face parte, la rândul său, dintr-o familie dezorganizată, conform reprezentanților DGASPC Iași. „Părinții săi sunt despărțiți, iar tatăl are un fel de ordin de interdicție. De asemenea, mai are trei frați care sunt violenți, asistenta socială din sat spune că ar avea dosare penale întocmite”, a completat Tiberiu Bantaș.

Și fata agresoare va fi evaluată de către DGASPC

Aceștia au explicat că și această fată, de 15 ani, va fi evaluată de către DGASPC pentru a înțelege situația familială și pentru a vedea dacă este cazul unei intervenții a asistenților direcției.

Imaginile cu momentul în care fata este agresată au apărut în spațiul public pe rețelele de socializare, iar în filmare se poate observa cum minora este ținută și bătută pe rând de mai multe persoane, în timp ce alți copii filmează cu telefoanele personale și încurajează agresorii de pe margine.

Un băiat o lovește cu piciorul în piept

De fiecare dată când victima încearcă să se apere, unul dintre copii o lovește din nou peste față sau peste cap, iar șirul de amenințări la adresa fetei nu încetează în cele patru minute ale filmării. În momentul de maximă violență – unul dintre băieți, mai mare ca vârstă și ca fizic, o lovește cu piciorul în piept pe fată, aceasta se prăbușește pe spate în iarbă, iar când dă să se ridice o lovește cu palma puternic peste față, iar aceasta încearcă apoi să fugă.

În acest moment nu se cunosc motivele de la care a plecat conflictul, mătușa victimei spunând celor de la DGASPC că ar fi vorba despre probleme mai vechi care au răbufnit acum. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat mai exact și care sunt măsurile legale care vor trebui luate. O investigație similară a fost deschisă și la unitatea școlară.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto