Cristian Rada, CEO Blue Air, neagă ieșirea companiei de pe piața din România. Ce spune despre amenda record primită de la ANPC

Cristian Rada, CEO Blue Air, neagă ieșirea companiei de pe piața din România. Ce spune despre amenda record primită de la ANPC
Sursa: Captură Pro TV
Publicat: 20/07/2022, 21:36

Cristian Rada, acționarul principal și CEO al companiei aeriene Blue Air, a infirmat zvonurile potrivit cărora compania ar intenționa să se retragă de pe piață.

Reacția acestuia vine în contextul în care preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a afirmat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că Blue Air se pregăteşte să iasă din piaţă.

„Blue Air de mult lua în calcul ieşirea de pe piaţă. Conform deciziei ANPC, ei trebuie să dea banii înapoi consumatorilor şi să le plătească despăgubiri în termen de 10 zile de la primirea procesului verbal, însă trag de timp. Nu au venit să îl ridice, aşa cum era normal. Noi am trimis procesul verbal prin poştă, cu confirmare de primire, iar acum aşteptăm să se întoarcă refuzul de primire”, a declarat atunci Horia Constantinescu.

De asemenea, Horia Constantinescu a afirmat că şansele ca oamenii să-şi primească banii înapoi, în condițiile în care compania nu şi-a plătit nici măcar propriii angajaţi, sunt destul de mici. „Am primit mailuri de la angajaţi ai Blue Air care ne spun că nu şi-au mai primit banii de trei luni şi ne spun – de unde să dea banii clienţilor dacă nici nouă nu ne dau?”, a susţinut preşedintele ANPC.

Cristian Rada: Blue Air nu intenționează să se retragă din România, ci să se extindă

Într-un interviu acordat Pro TV, Rada a vorbit și despre amenda record primită de companie din partea ANPC, de două milioane de euro. Totodată, el a declarat că Blue Air nu intenționează să se retragă de pe piață, ci, dimpotrivă, își propune să se extindă.

„Amenda record primită de Blue Air din partea ANPC pe mine m-a mirat un pic. În condițiile în care cel mai important lucru acum este să avem grijă de pasagerii noștri și să-i servim cât putem mai bine, să îi confortăm de faptul că într-un moment în care este situația este extrem de tulbure în aviația mondială, Blue Air își servește pasagerii. Ne trezim cu … nu numai amenda, dar și modul de comunicare pe care l-a făcut ANPC-ul l-am găsit cel puțin ciudat, având în vedere faptul că noi nu am anulat niciun zbor în această perioadă – și menționez încă o dată – am auzit și am văzut și eu în presă mențiuni privind dorința sau planul Blue Air de a se retrage din piața românească de ceva vreme. Întâmplarea face că eu sunt și proprietarul companiei și cel puțin de când sunt eu aici, din 2013, Bue Air nu a avut niciodată intenția să retragă. Și în continuare, Blue Air nu se va retrage din România, va continua să se extindă în România, va continua să servească pasagerii și mărturie stau milioane de pasageri pe care i-am transportat până acuma și încrederea următorilor 700.000 de pasageri care continuă să călătorească cu noi.

Când vorbesc de extindere vorbim de faptul că prin lucruri interne făcute de noi în aceeași capacitate de zbor pe care o avem, putem să ne îmbunătățim, să ne creștem factorul de umplere. Venim de la un factor de umplere de 70-75 % și atingem în momentul de față la 85-90 %. Deci pentru noi asta este o creștere în cota de piață, menținând același număr de avioane”, a declarat acesta.

De asemenea, el a mai spus că Blue Air va răspunde „pe cale legală” acuzațiilor lansate de către conducerea ANPC.

Blue Air, amendă record din partea ANPC

ANPC a anunțat săptămâna trecută că a amendat compania Blue Air cu două milioane de euro, în contextul crizei în care mii de zboruri s-au anulat în Europa.

„În urma neregulilor constatate în ultimul an si jumătate, din care amintim circa 11.300 de zboruri anulate, pentru care consumatorii, din 20 de țări membre UE, au plătit peste 66 milioane de lei, în timp ce operatorul nu le-a respectat drepturile, ANPC a amendat Blue Air cu două milioane de euro. De asemenea, Autoritatea a alertat statele membre UE cu privire la neregulile înregistrate.

O altă alertă către țările din spațiul european a fost emisă cu privire la alți doi operatori aerieni: Wizz Air și Ryan Air”, au transmis reprezentanții ANPC.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Vanghelie râde de bucătarul Piedone: Peste patru ani o să candideze la Sectorul 2
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Transplanturile de organe pot schimba personalitatea și orientarea sexuală, arată un studiu uluitor