Prima pagină » Actualitate » Ce au pățit doi turiști suedezi după ce au experimentat mâncare tradițională românească, într-un restaurant din Bucovina

Ce au pățit doi turiști suedezi după ce au experimentat mâncare tradițională românească, într-un restaurant din Bucovina

Ce au pățit doi turiști suedezi după ce au experimentat mâncare tradițională românească, într-un restaurant din Bucovina
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ

Doi turiști suedezi au ajuns la spital după ce au încercat produse tradiționale românești. Oamenii s-au ales cu o toxiinfecție alimentară din cauza mâncării făcută într-un restaurant din Bucovina.

Turiștii în vârstă de 25 și 44 de ani au încercat să se trateze cu medicamente de la farmacie, însă nu le-a ameliorat cu nimic starea de rău. Ca urmare, cei doi au mers la urgență, unde au fost preluaţi de cadrele medicale şi li s-au administrat tratamente specifice.

„Cei doi pacienți s-au prezentat în serviciul nostru cu stări de vomă, diaree şi deshidratare. Simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare. Au fost echilibraţi hemodinamic, ulterior fiind dirijaţi către secția de boli infecţioase”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Pentru a se stabili cu exactitate natura stării lor, suedezii urmează să fie supuşi şi unor serii de analize. De asemenea, medicii încearcă să află și unde au consumat produsele care le-ar fi putut cauza starea pe care o aveau, informează stiridecluj.ro.

În urmă cu o lună, mai multe persoane au acuzat stări de rău, iar şapte au ajuns la spital după ce au mâncat la o pomană din comuna vasluiană Dragomireşti. Ancheta epidemiologică efectuată de DSP Vaslui a stabilit că, cel mai probabil, participanţii s-au ales cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat ciorbă de perişoare.

Inspectorii sanitari atrag atenţia cetăţenilor care organizează mese festive, onomastici şi praznice, să acorde o mai mare atenţie modului în care se păstrează sau prepară alimentele şi locurile de unde le achiziţionează, în perioadele cu temperaturi ridicate.

Toxiinfecția alimentară se declanșează ca rezultat al consumului de alimente contaminte, alterate sau toxice. Virusurile sunt principala cauza pentru care se produce toxiinfecția alimentară, iar după acestea sunt bacteriile. Există mai mult de 250 de tipuri de intoxicații alimentare, cele mai frecvente simptome incluzând indigestie, durere abdominală, greață, vărsături și diaree.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
O japoneză s-a „căsătorit” cu un personaj AI creat cu ChatGPT
Digi24
Vladimir Putin, anunț în fața a sute de jurnaliști despre negocierile pentru pace
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather, anunț de ultimă oră: Pe ce dată vine iarna în București, de fapt
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Mierea miraculoasă din România, mai puternică decât unele antibiotice. Depășește în eficiență multe produse faimoase la nivel mondial
Mediafax
Temperaturi mai scăzute și precipitații ușor excedentare în mai multe regiuni ale țării în următoarele patru săptămâni
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Reacția Turciei după ce forțele sale aeriene au doborât o dronă care a încălcat spațiul aerian
Cancan.ro
GESTUL făcut de nepoata Rodicăi Stănoiu, după a doua slujbă de înmormântare a fostului ministru al Justiției
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Terra Amata, situl arheologic care spune povestea primilor ingineri ai Europei