Silvio Berlusconi, declarații halucinante într-o conversație interceptată: Putin nu a vrut să intre în război, dar a fost împins de atacurile continue ale Ucrainei asupra separatiștilor

Silvio Berlusconi, declarații halucinante într-o conversație interceptată: Putin nu a vrut să intre în război, dar a fost împins de atacurile continue ale Ucrainei asupra separatiștilor
Sursă Foto: wikimedia.org
Publicat: 20/10/2022, 18:55

Fostul premier italian Silvio Berlusconi le-a spus parlamentarilor că președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a împins pe președintele rus Vladimir Putin la un „război fără sfârșit“.

Agenția de presă italiană LaPresse a dat publicității o înregistrare audio în care Silvio Berlusconi, lider al partidului Forza Italia din coaliția de guvernare, vorbește critic despre președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei conversații cu mai mulți parlamentari.

Aceasta este probabil a doua parte a înregistrării din aceeași întâlnire a lui Berlusconi cu legislatorii, unde a vorbit despre prietenia lui cu Putin, pe care au cimentat-o ​​cu o porție bună de alcool.

În înregistrarea audio, Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, poate fi auzit spunând că Putin nu a vrut să intre în război, dar a fost împins să facă acest lucru de atacurile continue ale Ucrainei asupra separatiștilor susținuți de ruși în Donbas. Potrivit lui Berlusconi, după alegerea sa, Zelenski a intensificat atacurile asupra republicilor separatiste, așa că Putin a intervenit pentru a înlocui autoritățile de la Kiev cu un guvern „format din minoritatea ucraineană — oameni cinstiți, inteligenți ”.

„A intrat în Ucraina și s-a confruntat cu o situație pe care nu o putea prevedea – rezistența ucrainenilor, care au început să primească bani și arme din Occident încă din a treia zi. Deci, în loc de o operațiune de două săptămâni, războiul s-a transformat într-o luptă de peste 200 de ani ”, a spus Berlusconi.

El a menționat acordurile de la Minsk semnate în 2014, pe care Ucraina „le-a respins” și „a început să atace granițele celor două republici”.

„Atunci vine Zelenski și triplează atacurile împotriva celor două republici ”, adaugă politicianul, repetând teza anterioară că Putin a fost împins la invazie.

În primul audio lansat marți, Berlusconi a spus că Putin i-a trimis vodcă și o scrisoare de ziua lui. Totodată, în comentariile difuzate la televiziunea națională, președintele Camerei Deputaților, Lorenzo Fontana, cunoscut pentru opiniile sale pro-Putin, a spus că sancțiunile împotriva Rusiei s-ar putea transforma într-un „bumerang”. De asemenea, Berlusconi și-a exprimat opinia că nu mai există lideri adevărați în Europa sau în SUA, cu excepția sa.

Cu o zi înainte, aceeași agenție a publicat o înregistrare în care Berlusconi avertizează asupra pericolului unui război mondial dacă Ucraina va adera la NATO și vorbește, de asemenea, despre „restabilirea relațiilor” cu liderul rus Vladimir Putin, numindu-l printre „cei cinci prieteni adevărați” ai săi și făcând schimb de cadouri de ziua de naștere sub formă de sticle de vodcă și vin. Declarațiile au provocat critici dure la adresa lui Berlusconi din partea adversarilor săi

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
În urmă cu 203 ani, murea Napoleon Bonaparte. Cum a ajuns din simplu caporal un...