Silvio Berlusconi, declarații halucinante într-o conversație interceptată: Putin nu a vrut să intre în război, dar a fost împins de atacurile continue ale Ucrainei asupra separatiștilor

Silvio Berlusconi, declarații halucinante într-o conversație interceptată: Putin nu a vrut să intre în război, dar a fost împins de atacurile continue ale Ucrainei asupra separatiștilor
Sursă Foto: wikimedia.org
Publicat: 20/10/2022, 18:55

Fostul premier italian Silvio Berlusconi le-a spus parlamentarilor că președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a împins pe președintele rus Vladimir Putin la un „război fără sfârșit“.

Agenția de presă italiană LaPresse a dat publicității o înregistrare audio în care Silvio Berlusconi, lider al partidului Forza Italia din coaliția de guvernare, vorbește critic despre președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei conversații cu mai mulți parlamentari.

Aceasta este probabil a doua parte a înregistrării din aceeași întâlnire a lui Berlusconi cu legislatorii, unde a vorbit despre prietenia lui cu Putin, pe care au cimentat-o ​​cu o porție bună de alcool.

În înregistrarea audio, Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, poate fi auzit spunând că Putin nu a vrut să intre în război, dar a fost împins să facă acest lucru de atacurile continue ale Ucrainei asupra separatiștilor susținuți de ruși în Donbas. Potrivit lui Berlusconi, după alegerea sa, Zelenski a intensificat atacurile asupra republicilor separatiste, așa că Putin a intervenit pentru a înlocui autoritățile de la Kiev cu un guvern „format din minoritatea ucraineană — oameni cinstiți, inteligenți ”.

„A intrat în Ucraina și s-a confruntat cu o situație pe care nu o putea prevedea – rezistența ucrainenilor, care au început să primească bani și arme din Occident încă din a treia zi. Deci, în loc de o operațiune de două săptămâni, războiul s-a transformat într-o luptă de peste 200 de ani ”, a spus Berlusconi.

El a menționat acordurile de la Minsk semnate în 2014, pe care Ucraina „le-a respins” și „a început să atace granițele celor două republici”.

„Atunci vine Zelenski și triplează atacurile împotriva celor două republici ”, adaugă politicianul, repetând teza anterioară că Putin a fost împins la invazie.

În primul audio lansat marți, Berlusconi a spus că Putin i-a trimis vodcă și o scrisoare de ziua lui. Totodată, în comentariile difuzate la televiziunea națională, președintele Camerei Deputaților, Lorenzo Fontana, cunoscut pentru opiniile sale pro-Putin, a spus că sancțiunile împotriva Rusiei s-ar putea transforma într-un „bumerang”. De asemenea, Berlusconi și-a exprimat opinia că nu mai există lideri adevărați în Europa sau în SUA, cu excepția sa.

Cu o zi înainte, aceeași agenție a publicat o înregistrare în care Berlusconi avertizează asupra pericolului unui război mondial dacă Ucraina va adera la NATO și vorbește, de asemenea, despre „restabilirea relațiilor” cu liderul rus Vladimir Putin, numindu-l printre „cei cinci prieteni adevărați” ai săi și făcând schimb de cadouri de ziua de naștere sub formă de sticle de vodcă și vin. Declarațiile au provocat critici dure la adresa lui Berlusconi din partea adversarilor săi

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului