Ce spune prefectul Capitalei după ce Clotilde Armand a fost acuzată de ANI de incompatibilitate: „Beneficiază de prezumția de nevinovăție. Rămâne în funcție până la o decizie judecătorească definitivă”

Ce spune prefectul Capitalei după ce Clotilde Armand a fost acuzată de ANI de incompatibilitate: „Beneficiază de prezumția de nevinovăție. Rămâne în funcție până la o decizie judecătorească definitivă”
Sursa: Alexandru Dobre/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 07/11/2022, 13:02

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a făcut luni declarații în legătură cu acuzațiile de incompatibilitate formulate de Agenția Națională de Integritate (ANI) împotriva primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit prefectului, Clotilde Armand se bucură de prezumția de nevinovăție și va rămâne în funcția de primar al Sectorului 1 până când instanțele de judecată vor da o decizie definitivă.

„Beneficiază de prezumția de nevinovăție. Mandatul încetează cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești. Ulterior, Consiliul Local desemnează un viceprimar care preia atribuțiile primarului. E o problemă a instanței de judecată, depinde cât va dura judecarea sesizării. Beneficiind de prezumția de nevinovăție își exercită în continuare funcția de primar”, a declarat Toni Greblă, citat de G4Media.

Clotilde Armand, acuzată de incompatibilitate și conflict de interese

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este acuzată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese și incompatibilitate. ANI a sesizat Parchetul pentru că edilul a semnat dispozițiile prin care s-a numit manager al unui proiect finanțat din fonduri europene și a câștigat în mod necuvenit 18.720 de lei.

„În exercitarea atribuțiilor de primar, Armand Clotilde Brigitte a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție” finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003”, conform ANI.

Ea ar fi semnat cinci dispoziții prin care și-a atribuit funcția de manager de proiect și, ulterior, și-a mărit salariul cu până la 30%.

De asemenea, Armand este acuzată și de incompatibilitate.

„Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”), Armand Clotilde Brigitte exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

În urma celor constatate, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către edil a „infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de cinci  dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...