Uită de Transalpina și de Transfăgărășan! Aceasta este șoseaua din România cu cele mai frumoase peisaje

Uită de Transalpina și de Transfăgărășan! Aceasta este șoseaua din România cu cele mai frumoase peisaje
Uită de Transalpina și de Transfăgărășan! Aceasta este șoseaua din România cu cele mai frumoase peisaje / Sursa foto: videohd
Publicat: 13/11/2022, 10:19
Actualizat: 13/11/2022, 10:22

România oferă o multitudine de zone pitorești, iar unele zone fac senzație pe site-urile destinate fotografilor profesioniști. Transalpina și Transfăgărășan sunt doar două dintre locațiile care au făcut țara noastră celebră. Dar mai sunt și alte șosele de-a dreptul spectaculoase.

Cheile Bicazului este un adevărat paradis pentru cei care caută recreere și odihnă. Tot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine care fac din regiune o zonă cu adevărat spectaculoasă.

Uită de Transalpina și de Transfăgărășan! Aceasta este șoseaua din România cu cele mai frumoase peisaje / Sursa foto: videohd
Uită de Transalpina și de Transfăgărășan! Aceasta este șoseaua din România cu cele mai frumoase peisaje / Sursa foto: videohd

Unde se află Cheie Bicazului

Cheile Bicazului se află în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul României în județele Neamț și Harghita. Regiunea este un adevărat monument al naturii, Cheile Bicazului incluse ariilor protejate de interes național.

Cheile Bicazului sunt împărțite pe sectoare: Poarta Iadului, Pridvorul Iadului și Gâtul Iadului. Cea mai spectaculoasă porțiune a cheilor este de departe Gâtul Iadului. Având o lungime de 800 metri, Gâtul Iadului se află între Piatra Surducului și Peretele Bardosului. Cheile Bicazului se mândrește cu cele mai remarcabile trasee montane din Munții Carpați, datorită varietății rocilor întâlnite, atât ca formă, cât și ca alcătuire. Văzute din drona, drumurile șerpuite creează un peisaj inedit și unic, pe toată lungimea traseului, conform blog.videohd.ro.

Șoseaua din România supranumită „Drumul Comorilor”. E mai frumoasă decât Transfăgărășan și Transalpina, dar puțini știu de ea

România este plină de locuri extrem de frumoase, cu peiseje desprinse parcă din poveștile cu zâne și feți-frumoși, de care, de cele mai multe ori, nu a auzit multă lume. Unul dintre aceste locuri de poveste este și Transrarăul (DJ175B), șoseaua supranumită ”Drumul Comorilor”,  un drum montan care face legătura dintre Valea Bistriței și Valea Moldovei.

Drumul pornește din Pojorâta, urcă Munții Rarău până în apropiere de Pietrele Doamnei – Rarău și apoi coboară spre Valea Bistriței, până în localitatea Chiril. Acesta face legătura între drumul național DN17B și Masivul Rarău, iar după modernizarea terminată în 2014 a fost impusă restricția de tonaj, astfel încât drumul turistic să fie folosit doar de autoturisme și de autovehicule cu masa sub 3,5 tone, potrivit Wikipedia.

Ce vei putea găsi pe „Drumul Comorilor”

Dacă ai ajuns pe Transrarău, vei găsi cei mai frumoși 28 de km de drum montan pe care poți să îi parcurgi în România. Această porțiune de șosea montanp a fost botezată ”Drumul Comorilor”, făcând referire la peisajele care îți taie răsuflarea. Pe traseu vei descoperi o parte dintre comorile munților Rarău și Giumalău: peisaje încântătoare, Pietrele Doamnei, stâncile Adam și Eva, pârâul Izvorul Giumalău.

Există și o legendă legată de Pietrele Doamnei care spune că domnitorul Petru Rareș și-ar fi găsit în 1541 un loc în munții Rarău, în care și-ar fi adăpostit familia și o parte din avere. Fiind urmăriți de cotropitori, Doamna Elena, soția lui Petru Rareș, și fiul acestora s-au ascuns într-o peștera că să se roage, moment în care niște stânci s-ar fi desprins și ar fi căzut exact pe locul în care se află averea domnitorului, îngropandu-i (odată cu ea) și pe cotropitori, potrivit blog.travelminit.ro.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...