Poliţiştii din Capitală cer şoferilor să evite bariera de la Andronache. Ce lucrări se efectuează în zonă

Poliţiştii din Capitală cer şoferilor să evite bariera de la Andronache. Ce lucrări se efectuează în zonă
Poliţiştii din Capitală cer şoferilor să evite bariera de la Andronache, pentru că se efectuează lucrări în zonă
Publicat: 04/01/2023, 11:56
Actualizat: 04/01/2023, 20:08

Brigada Rutieră a Capitalei cere şoferilor să evite bariera din cartierul Andronache, începând de miercuri dimineață, unde traficul este restricţionat urmare a lucrărilor de reabilitare care se fac în zonă. Bariera Andronache, pusă la trecerea la nivel cu calea ferată a magistralei Bucureşti-Constanţa, a intrat într-un amplu proces de reabilitare.

Cu privire la lucrările de intervenţie la trecerea la nivel cu calea ferată, aflate în curs de executare, facem următoarele precizări. Executantul lucrării a solicitat şi obţinut în această dimineaţă avizul de intervenţie în domeniul public din partea Primăriei Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Rutiere, termenul de execuţie estimat pentru astăzi fiind ora 21:00, cu posiblitatea de a fi prelungit pentru mâine, în intervalul orar 08:00-16:00. Traficul rutier este restricţionat pe Şos. Andronache, pe ambele sensuri de deplasare, segmentul de drum cuprins între Str. Cornişor şi Str. Ardealului (Voluntari – Ilfov)”, transmite Brigada Rutieră a Capitalei.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în perioada 03 – 05 ianuarie 2023, se vor executa lucrări de reabilitare a trecerilor la nivel cu calea ferată, situate pe linia magistrală 800, Bucuresti Nord – Constanța, la kilometrul 11+035 (zona Pipera) și la km 13+951 (zona Andronache).

Lucrările se vor realiza de SRCF București, în regie proprie, dar și cu firme de specialitate, prin închidere de linie și interzicerea totală a circulației auto prin pasaje, după următorul program:

• în data de 03.01.2022, intervalul orar 7:00 – 21:00, se vor executa lucrări în zona trecerii la nivel situată la km 11+035, cu închiderea circulației feroviare pe fir II Băneasa – Pantelimon (circulația feroviară se va realiza pe firul I) și interzicerea circulației auto prin pasaj.

• în data de 04.01.2022, intervalul orar 7:00 – 21:00, se vor executa lucrări în zona trecerii la nivel situată la km 13+951, cu închiderea circulației feroviare fir I Băneasa – Pantelimon (circulația feroviară se va realiza pe firul II) și interzicerea circulației auto prin pasaj;

• în data de 05.01.2022, în intervalul orar 7:00 – 21:00, se vor executa lucrări în zona trecerii la nivel situate la km 13+951, cu închiderea circulației feroviare fir II Băneasa – Pantelimon (circulația feroviară se va realiza pe firul I) și interzicerea circulației auto prin pasaj.

În acest context, conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte restricțiile instituite și semnalizarea rutieră temporară, folosind rute alternative de circulație în intervalul orar aferent desfășurării lucrărilor.

Lucrările de reabilitare a trecerilor la nivel vor consta în refacerea suprastructurii căii, prin înlocuirea traverselor defecte cu traverse de beton noi, refacerea sistemului de drenare a apelor pluviale din zona trecerilor, completarea prismului de balast cu piatra spartă nouă, burajul mecanizat al liniei CF cu utilaje de cale, pentru remedierea deficiențelor de nivel și direcție și montarea dalelor elastice noi.

Rute ocolitoare

Pentru a circula în condiţii de siguranţă şi fluenţă, polițiștii de la Brigada Rutieră recomandă participanţilor la trafic să evite deplasarea în zonă, să circule cu atenţie sporită, să respecte semnalizarea rutieră şi să folosească rutele ocolitoare: Str. Cornişor – stânga Şos. Colentina – dreapta pe breteaua de coborâre de pe pasajul suprateran – întoarcere pe sub pasaj – Str. Ardealului, către Bd. Eroilor (Voluntari).

Vineri, 6 ianuarie, ar urma să înceapă un șantier similar și la bariera de la Petricani, tot cu închiderea circulației auto pe perioada lucrărilor. Aici, șantierul ar fi trebuit să înceapă marți, 3 ianuarie, potrivit anunțului inițial al CNCF CFR SA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Klaus Iohannis a promulgat legea care îi protejează pe cei care fac evaziune fiscală sub...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu...
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii