Poliţiştii din Capitală cer şoferilor să evite bariera de la Andronache. Ce lucrări se efectuează în zonă

Poliţiştii din Capitală cer şoferilor să evite bariera de la Andronache. Ce lucrări se efectuează în zonă
Poliţiştii din Capitală cer şoferilor să evite bariera de la Andronache, pentru că se efectuează lucrări în zonă
Publicat: 04/01/2023, 11:56
Actualizat: 04/01/2023, 20:08

Brigada Rutieră a Capitalei cere şoferilor să evite bariera din cartierul Andronache, începând de miercuri dimineață, unde traficul este restricţionat urmare a lucrărilor de reabilitare care se fac în zonă. Bariera Andronache, pusă la trecerea la nivel cu calea ferată a magistralei Bucureşti-Constanţa, a intrat într-un amplu proces de reabilitare.

Cu privire la lucrările de intervenţie la trecerea la nivel cu calea ferată, aflate în curs de executare, facem următoarele precizări. Executantul lucrării a solicitat şi obţinut în această dimineaţă avizul de intervenţie în domeniul public din partea Primăriei Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Rutiere, termenul de execuţie estimat pentru astăzi fiind ora 21:00, cu posiblitatea de a fi prelungit pentru mâine, în intervalul orar 08:00-16:00. Traficul rutier este restricţionat pe Şos. Andronache, pe ambele sensuri de deplasare, segmentul de drum cuprins între Str. Cornişor şi Str. Ardealului (Voluntari – Ilfov)”, transmite Brigada Rutieră a Capitalei.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în perioada 03 – 05 ianuarie 2023, se vor executa lucrări de reabilitare a trecerilor la nivel cu calea ferată, situate pe linia magistrală 800, Bucuresti Nord – Constanța, la kilometrul 11+035 (zona Pipera) și la km 13+951 (zona Andronache).

Lucrările se vor realiza de SRCF București, în regie proprie, dar și cu firme de specialitate, prin închidere de linie și interzicerea totală a circulației auto prin pasaje, după următorul program:

• în data de 03.01.2022, intervalul orar 7:00 – 21:00, se vor executa lucrări în zona trecerii la nivel situată la km 11+035, cu închiderea circulației feroviare pe fir II Băneasa – Pantelimon (circulația feroviară se va realiza pe firul I) și interzicerea circulației auto prin pasaj.

• în data de 04.01.2022, intervalul orar 7:00 – 21:00, se vor executa lucrări în zona trecerii la nivel situată la km 13+951, cu închiderea circulației feroviare fir I Băneasa – Pantelimon (circulația feroviară se va realiza pe firul II) și interzicerea circulației auto prin pasaj;

• în data de 05.01.2022, în intervalul orar 7:00 – 21:00, se vor executa lucrări în zona trecerii la nivel situate la km 13+951, cu închiderea circulației feroviare fir II Băneasa – Pantelimon (circulația feroviară se va realiza pe firul I) și interzicerea circulației auto prin pasaj.

În acest context, conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte restricțiile instituite și semnalizarea rutieră temporară, folosind rute alternative de circulație în intervalul orar aferent desfășurării lucrărilor.

Lucrările de reabilitare a trecerilor la nivel vor consta în refacerea suprastructurii căii, prin înlocuirea traverselor defecte cu traverse de beton noi, refacerea sistemului de drenare a apelor pluviale din zona trecerilor, completarea prismului de balast cu piatra spartă nouă, burajul mecanizat al liniei CF cu utilaje de cale, pentru remedierea deficiențelor de nivel și direcție și montarea dalelor elastice noi.

Rute ocolitoare

Pentru a circula în condiţii de siguranţă şi fluenţă, polițiștii de la Brigada Rutieră recomandă participanţilor la trafic să evite deplasarea în zonă, să circule cu atenţie sporită, să respecte semnalizarea rutieră şi să folosească rutele ocolitoare: Str. Cornişor – stânga Şos. Colentina – dreapta pe breteaua de coborâre de pe pasajul suprateran – întoarcere pe sub pasaj – Str. Ardealului, către Bd. Eroilor (Voluntari).

Vineri, 6 ianuarie, ar urma să înceapă un șantier similar și la bariera de la Petricani, tot cu închiderea circulației auto pe perioada lucrărilor. Aici, șantierul ar fi trebuit să înceapă marți, 3 ianuarie, potrivit anunțului inițial al CNCF CFR SA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?