Vine primăvara din nou! Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare

Vine primăvara din nou! Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare
Publicat: 15/01/2023, 14:01

Vine primăvara din nou! Vremea intră într-un proces de încălzire săptămâna viitoare, așadar valorile termice vor fi în creștere, cu mult peste cele normale din această perioadă.

Luni, valorile termice se vor situa peste cele obișnuite în această perioadă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade. Înnorările se vor extinde în toate regiunile începând din cele vestice și va ploua, local în jumătatea vestică a teritoriului, unde vor fi posibile și descărcări electrice și pe arii restrânse în rest. În zona montană vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge. Cantitățile de precipitații pe alocuri vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali unde se vor depăși 100 km/h, dar local și cu viteze mai mici și în vestul și estul teritoriului. Dimineața, în regiunile extracarpatice pe alocuri va fi ceață.

Marți, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în această perioadă, în multe zone din țară cu 10…15 grade peste mediile multianuale; temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime în general între 2 și 10 grade. Cerul va fi temporar noros și va ploua în jumătatea vestică a țării, unde local cantitățile de apă vor fi însemnate și doar izolat și trecător în rest.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge. În zona montană vântul va avea intensificări, iar la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare, cu peste 100…120 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi scăzută. Izolat se vor forma polei. Intensificări ale vântului vor fi și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari în regiunile vestice și local în cele sud-estice, cu rafale de 55…65 km/h și izolat de peste 70 km/h. Mai ales în orele dimineții, pe spații mici vor fi condiții de ceață, cu precădere în sudul țării.

LA BUCUREŞTI: Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât cea din intervalul precedent va fi de 1…2 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepția regiunilor estice și sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Șeful mașinăriei de propagandă din Coreea de Nord a murit