Vine primăvara din nou! Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare

Vine primăvara din nou! Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare
Publicat: 15/01/2023, 14:01

Vine primăvara din nou! Vremea intră într-un proces de încălzire săptămâna viitoare, așadar valorile termice vor fi în creștere, cu mult peste cele normale din această perioadă.

Luni, valorile termice se vor situa peste cele obișnuite în această perioadă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade. Înnorările se vor extinde în toate regiunile începând din cele vestice și va ploua, local în jumătatea vestică a teritoriului, unde vor fi posibile și descărcări electrice și pe arii restrânse în rest. În zona montană vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge. Cantitățile de precipitații pe alocuri vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali unde se vor depăși 100 km/h, dar local și cu viteze mai mici și în vestul și estul teritoriului. Dimineața, în regiunile extracarpatice pe alocuri va fi ceață.

Marți, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în această perioadă, în multe zone din țară cu 10…15 grade peste mediile multianuale; temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime în general între 2 și 10 grade. Cerul va fi temporar noros și va ploua în jumătatea vestică a țării, unde local cantitățile de apă vor fi însemnate și doar izolat și trecător în rest.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge. În zona montană vântul va avea intensificări, iar la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare, cu peste 100…120 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi scăzută. Izolat se vor forma polei. Intensificări ale vântului vor fi și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari în regiunile vestice și local în cele sud-estice, cu rafale de 55…65 km/h și izolat de peste 70 km/h. Mai ales în orele dimineții, pe spații mici vor fi condiții de ceață, cu precădere în sudul țării.

LA BUCUREŞTI: Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât cea din intervalul precedent va fi de 1…2 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepția regiunilor estice și sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”