Nicolae al României și Principele Radu s-au ignorat reciproc la înmormântarea Regelui Constantin al II-lea al Greciei

Nicolae al României și Principele Radu s-au ignorat reciproc la înmormântarea Regelui Constantin al II-lea al Greciei
Nicolae al României și Principele Radu s-au ignorat reciproc la înmormântarea Regelui Constantin al II-lea al Greciei / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 17/01/2023, 14:53
Actualizat: 17/01/2023, 14:54

Principele Consort Radu a participat, luni, la Atena, la slujba de înmormântare a Regelui Constantin al II-lea al Greciei. La eveniment a fost prezent și Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai I.

Alteța Sa Regală Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei.

Nicolae al României nu există pentru Casa Regală

Chiar dacă este nepotul Regelui Mihai I și face parte din marea familie regală română, Nicolae al României pare a fi un capitol închis pentru actuala Casă Regală.

O dovedește ceremonia funerară a Regelui Constantin al II-lea al Greciei, la care au participat atât Principele Consort Radu, cât și Nicolae al României. Ambii s-au ignorat reciproc la acest eveniment, păstrând distanța unul față de celălalt, după cum remarcă OK Magazine.

Jumătate dintre familiile regale ale Europei au mers la Atena, iar printre personalitățile prezente s-a regăsit și Nicolae, care are, totuși, relații speciale cu ceilalți membrii ai Caselor Regale europene, în special de rudenie. Astfel, nepotul lui Mihai I nu doar că nu a fost ignorat de ceilalți monarhi, dar s-a bucurat de o atenție mai mare, deși retragerea titlului său princiar este binecunoscută tuturor.

Deși în preajma Principelui Radu, Nicolae al României și soțul Majestății Sale Margareta nu s-au băgat în seamă, nici măcar de complezență, arată sursa citată. Inclusiv la fotografiile oficiale au stat separat, acolo unde Principele Consort Radu a luat loc, în ordinea așezării în Catedrala Metropolitană din Atena, chiar în spatele familiei regale a Spaniei, Regele Felipe și Regina Letizia. Este știut, însă, faptul că Principele Radu are o bună relație de prietenie, pe lângă cea de rudenie (veri prin alianță), cu Felipe al Spaniei.

Se pare că interviul pe care Nicolae al României i l-a acordat lui Mihai Morar a pus capăt oricărei șanse de împăcare cu Majestatea Sa Margareta și Principele Consort Radu. În respectivul interviu, Nicolae a rostit și numele celui care părea a fi deranjat de prezența sa în sânul Familiei Regale a României, Principele Radu.

„Cu inima plină de durere m-am recules astăzi, la biserica San Elefterios din Atena, la catafalcul Regelui Constantin al II-lea al elenilor, văr primar cu bunicul meu Regele Mihai”, a punctat Nicolae al României, de la Atena, pe rețelele de socializare.

„De când am aflat trista veste, mi s-au perindat prin minte și prin suflet imaginile și emoțiile trăite în iunie 2008, când am sărbătorit Nunta de Diamant a bunicului și a bunicii mele. Ne-am întâlnit atunci mulți membri ai familiei noastre, într-o explozie de bucurie și de dragoste pe care n-am s-o uit niciodată. Regele Constantin și Regina Anne-Marie, Regina Sofia a Spaniei, Regele Simeon al bulgarilor și ceilalți invitați de seamă cu care am același sânge, prin Regele Mihai și Regina Ana, mi-au arătat multă simpatie”, a ținut să sublinieze nepotul fostului suveran român.

În încheiere, Nicolae al României a transmis „condoleanțe și profunda mea compasiune Majestății Sale Regina Anne-Marie, vărului meu, Alteța Sa Regală Principele Pavlos, Majestății Sale Reginei Sofia, Majestății Sale Regelui Felipe (nașul meu de botez) și tuturor membrilor familiei noastre. Dumnezeu să-l odihnească în lumina cea veșnică!”.

După ceremonia înhumării lui Constantin al II-lea la Cimitirul Regal de la Tatoi, seara a avut loc parastasul oferit de Familia Regală a Greciei. La eveniment au luat parte membrii Familiei Regale a Greciei, plus reprezentanții caselor din Spania, Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Norvegia, Bulgaria, România, Belgia, Luxemburg, Iordania, Iran, Serbia și Germania, precum și membrii Familiilor Princiare de Monaco și Liechtenstein.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
În urmă cu 203 ani, murea Napoleon Bonaparte. Cum a ajuns din simplu caporal un...