MĂRTURIILE pasagerilor din avionul Tarom aterizat de urgenţă la Istanbul, după o ameninţare cu bombă: „A fost înfricoșător”

MĂRTURIILE pasagerilor din avionul Tarom aterizat de urgenţă la Istanbul, după o ameninţare cu bombă: „A fost înfricoșător”
/ Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 24/03/2023, 22:22

Pasagerii din aeronava TAROM care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București mărturisesc că alarma privind existența unei bombe la bord a fost o experiență îngrozitoare, iar echipajul de zbor nu i-a ajutat deloc.

Aeronava a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 3.30, în urma deciziei luate de comandantul de zbor, a anunțat vineri dimineața compania Tarom. La bordul avionului se aflau 88 pasageri când  personalul de urgenţă a anunțat o problemă de securitate.

”Nu a fost bine. Cum mă simt? Groaznic. Nu ştiu cum să spun, dar a fost foarte înfricoşător. Prietena mea e de aceeaşi părere”, a mărturisit un tânăr, citat de antena3.ro

”Am fost surprinşi, nimeni nu ne-a zis ce se întâmplă înainte. A fost foarte greu pentru noi, am petrecut 9 ore în Istanbul”, a declarat un alt pasager.

Aeronava a fost verificată de poliţişti, sub privirile confuze ale călătorilor, care încă nu ştiau de ce au aterizat de urgenţă.

”Pilotul şi echipajul de zbor nu ne-au ajutat, doar au început să ne streseze foarte tare, ne-am speriat, nu ştiam ce o să se întâmple”, spune ul alt pasager.

”Echipajul de zbor nu ne-a ajutat, nu ne-a oferit informaţii. Doar ţipau la mine de fiecare dată când întrebam ceva”, a mai mărturisit altă persoană.

Cei 88 de pasageri au fost cazaţi peste noapte la un hotel din Istanbul, iar vineri, la ora 11:30, avionul a decolat spre destinaţia finală, Bucureşti.

CNAB: Nu a existat nicio legătură între amenințarea cu bombă și întreruperea comunicațiilor de la Otopeni

Compania Națională Aeroporturi București a transmis vineri o serie de precizări cu privire la aceste incidente.

„Având în vedere multitudinea de informații apărute în spațiul public privind unele evenimente petrecute la aeroportul Henri Coandă în cursul zilei de 24 martie 2023, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) face următoarele precizări:

• O amenințare cu bombă la bordul unei aeronave care efectua cursa RO 154 (Tel Aviv – București) a fost primită pe o adresă publică de e-mail a CNAB la ora 01.23. Conform procedurilor în vigoare, s-a anunțat imediat compania aeriană și totodată s-a constituit celula de criză a aeroportului Henri Coandă care a analizat amenințarea. După efectuarea propriei analize, compania aeriană a decis ca aeronava să aterizeze Istanbul

• Fără vreo legătură cu amenințarea de mai sus, începând cu ora 0.00 a zilei de 24 martie, pentru un interval de 3-4 ore, a fost programată o întrerupere a comunicațiilor pe aeroportul Henri Coandă, în vederea înlocuirii unui echipament IT. Acțiunea a fost anunțată cu mai mult de o săptămână în avans, atât intern cât și către toți utilizatorii externi, inclusiv către companiile aeriene și agenții de handling, pentru ca aceștia să-și ia măsurile necesare iar traficul aerian să nu fie afectat. Prin eforturile echipei IT, perioada de întrerupere a comunicațiilor a fost scurtată la cca. o oră. Precizăm că astfel de întreruperi, de scurtă durată, ale comunicațiilor au mai avut și vor mai avea loc, cu anunțarea prealabilă a colaboratorilor, până la finalizarea proiectului de upgradare a echipamentelor arhitecturii de rețea business a CNAB. Serviciile de specialitate nu a sesizat nici în acest interval și nici ulterior vreun atac cibernetic”, transmite CNAB.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ