”Există un motiv cultural specific pentru aceasta?”. Ce spune un cetățean maghiar despre șoferii români care tranzitează Ungaria

”Există un motiv cultural specific pentru aceasta?”. Ce spune un cetățean maghiar despre șoferii români care tranzitează Ungaria
Publicat: 18/04/2023, 21:39

Șoferii români sunt luați în colimator de un cetățean maghiar care ridică, într-o postare pe o rețea socială, ceea ce el consideră a fi o problemă, și anume că cei care traversează Ungaria sunt foarte indisciplinați.

„Bună seara, de ce au atât de multe probleme șoferii români atunci când conduc în alte țări? Locuiesc în Ungaria și remorcile românești (adesea cu două remorci, încărcate cu mașini second-hand) sunt notorii pentru comportamentul lor ciudat pe autostradă, cum ar fi depășirea limitelor de viteză impuse remorcilor (80 km/h) sau folosirea benzii de circulație rapidă la viteze destul de mari. Sau uneori conduc prea încet pe banda de circulație rapidă și, la semnalizarea lor, pot face o frânare bruscă, ceea ce este foarte periculos.

În orașe, precum Budapesta, pare că nu sunt familiari cu marcajele rutiere sau navigarea prin intersecții mari.

Există un motiv cultural specific pentru aceasta? Privind imaginile de pe stradă din București, există multe zone cu configurații organice de străzi, în mare parte guvernate fără semne de circulație, și de asemenea există șosele mari cu sensuri giratorii (probabil modelate după Paris de Ceaușescu?).

De la izbucnirea războiului, în oraș există multe mașini ucrainene, și în ciuda faptului că Ucraina are drumuri foarte proaste și un trafic primitiv, șoferii ucraineni par să se descurce ușor și nu blochează traficul așa cum o fac șoferii români”, a scris acesta pe Reddit.

„Nu sunt obișnuiți să conducă pe autostrăzi”

Unii dintre utilizatorii platformei au venit cu câteva posibile explicații pentru comportamentul șoferilor români.

„Există mai multe motive în opinia mea. Ei nu sunt obișnuiți să conducă pe autostrăzi, deoarece avem foarte puține în țară.

Sunt lacomi de bani; vor să ajungă în Germania cât mai repede posibil să-și ia încărcătura de mașini VW Golf second-hand și să le aducă înapoi aici. De obicei merg cu 2 șoferi și nu fac pauze. Și fac mai multe călătorii pe săptămână.

Amenzile sunt prea mici și legile nu sunt aplicate. De obicei, șoferii nu sunt cei mai inteligenți.

După ce conduc pe drumurile aglomerate din România, ajung pe autostradă și fac tot posibilul să recupereze timpul pierdut.

În concluzie, îi urâm la fel de mult ca și tine, conducerea lor iresponsabilă cauzează multe accidente”, spune un utilizator.

„Nu toți dintre ei sunt așa cum îi descrii! Dar mulți dintre ei sunt lipsiți de judecată! Toți cred că sunt piloți de Formula 1 și că mamele lor au cumpărat autostrada și au făcut-o disponibilă doar pentru ei. Sunt absolut stupizi”, este de părere un altul.

„Avem probleme cu respectarea regulilor în general”

„Se pare că avem probleme cu respectarea regulilor în general, nu doar în trafic. Mergi în oricare parc de supermarket și vei vedea oameni parcați pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități sau chiar în fața intrării (înainte obișnuiau să pună măcar luminile de avarie, dar acum nici măcar nu se mai obosesc). Știi acele locuri vopsite în verde rezervate mașinilor electrice? Ele sunt aproape întotdeauna ocupate de mașinile noastre Golf 4”, mai spune cineva.

„Suntem pe primul loc în Europa la numărul de decese din accidente auto”

„Suntem șoferi nesiguri, să fim cinstiți. Suntem pe primul loc în Europa la numărul de decese din accidente auto, din păcate. Chiar dacă există mulți șoferi români buni și siguri, statisticile arată că avem mai mulți șoferi nesiguri decât majoritatea țărilor”, spune un utilizator român.

„Nu e că nu știm regulile, ci alegem adesea să le urmăm selectiv. Fiecare are propriul set de reguli arbitrar și apoi se enervează când alții nu le împărtășesc. Nu e în regulă. Ne condiționăm într-un fel, văzând că se întâmplă peste tot în jurul nostru, de către alți șoferi români. Chiar și atunci când ne întoarcem după un an de condus în străinătate, după un timp revenim la vechile obiceiuri”, mai spune altul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
SE PLĂTESC 1.000 de lei direct de la stat. Banii intră în cont cu o...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cum ne ajută Inteligența Artificială să înțelegem mai bine virusurile?
×