EXCLUSIV | Viceprimarul general al Capitalei: ”Astăzi semnăm contractul pentru parcometre și amenajăm 170 de locuri de parcare pe Bd. Primăverii”

Publicat: 24/05/2023, 12:26
Actualizat: 24/05/2023, 12:41

În anul 2022 a fost declanșată campania de sistematizare și optimizare a locurilor de parcare din București, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Stelian Bujduveanu, viceprimarul general al Capitalei, anunță – miercuri – o altă etapă a acestei campanii, respectiv semnarea contractului pentru achiziția de parcometre.

Spre deosebire de anul trecut, numărul locurilor de parcare din București s-a triplat, bucureștenii beneficiind de 34.000 de locuri de parcare, iar plata digitală reprezintă 85% din nivelul de încasări – mai multe informații AICI.

Liberalul Stelian Bujduveanu, viceprimarul general al Capitalei, a mai declarat că – în primele 5 luni ale anului 2023 – Primăria Municipiului București a încasat peste 5.000.000 lei din redevența pentru serviciul de parcări, fiind vorba despre o premieră, în paralel fiind identificate și noi terenuri în interiorul inelului central de circulație, astfel că vor fi amenajate aproximativ 10.000 de noi locuri de parcare.

Stelian Bujduveanu: ”Aceste parcometre sunt dispozitive multifuncționale

Miercuri va fi semnat și contractul pentru achiziția de parcometre, anunță Stelian Bujduveanu, acesta precizând, în exclusivitate pentru Gândul, că este vorba despre un ”element de noutate”, iar parcometrele vor fi montate începând cu luna iunie.

Continuam programul de extindere a locurilor de parcare publice in București. Astăzi se creează locuri de parcare în zona Herăstrău, săptămâna viitoare continuam cu zona Băneasa si Aviației. Dar trebuie adăugat și elementul de noutate, respectiv parcometrele. Azi se semnează contractul. Începând din luna iunie se montează.

Toate locurile publice de parcare vor fi dotate cu astfel de dispozitive, ca alternativă de plată pentru utilizarea locurilor de parcare. Țin să precizez că aceste parcometre sunt dispozitive multifuncționale (terminale de plata) la care se pot efectua și alte operațiuni de plată. Cash sau digital”, a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul general al Capitalei, în exclusivitate pentru Gândul.

Stelian Bujduveanu a mai anunțat că tot miercuri sunt amenajate 170 de locuri de parcare pe Bulevardul Primăverii.

”Așa cum am promis, astăzi amenajăm 170 de locuri de parcare în această zonă. Venim și în cartierul tău”, a transmis Stelian Bujduveanu bucureștenilor.

”Există opțiunea abonamentelor în valoare de 50 lei/ lună”

Viceprimarul general al Capitalei a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că joi – 18 mai 2023 -, în ședința Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București, au fost avizate alte 171 de locuri de parcare pe Bulevardul Primăverii.

Vă pot spune că alte 171 de noi locuri de parcare au fost avizate chiar astăzi, în ședința Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului BucureștiNoile locuri de parcare vor fi trasate pe Bulevardul Primăverii, respectiv tronsonul dintre Piața Charles de Gaulle și Bd. Mircea Eliade.

Ceea ce este foarte important, pe de altă parte, rezidă din faptul că, pentru riverani, există opțiunea abonamentelor în valoare de 50 lei/ lună pentru a beneficia de un loc de parcare”, spune Stelian Bujduveanu.

Viceprimarul general al Capitalei a mai precizat că noile locuri de parcare au fost avizate în cadrul programului de sistematizare a circulației din interiorul inelului principal de circulație a Municipiului București, a căror obiective sunt următoarele:

  • Crearea de străzi cu sens unic
  • Crearea de benzi unice pentru transportul public
  • Crearea de sensuri giratorii
  • Crearea de noi locuri de parcare.

Din luna iunie vor fi montate parcometre în fiecare parcare, iar utilizarea locurilor de parcare va fi monitorizată video, cu ajutorul unor mașini dotate cu camera”, a mai precizat Stelian Bujduveanu, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

EXCLUSIV | Viceprimarul Brașovului, despre cenzura impusă de USR: ”Oare ce le mai ascunde primarul Allen Coliban brașovenilor?”

EXCLUSIV VIDEO| ”Război” lângă Paradisul Verde. Cristian Țânțăreanu, acuzat de șantaj: ”Profită și face tot ce vrea”/ Cum reacționează omul de afaceri

EXCLUSIV | Criminalul care ucidea boschetari cu pietre tânjește după libertate, dar rămâne în penitenciar

EXCLUSIV| Alexandru Rafila, despre forma actuală a Planului Național de Combatere a Cancerului: ”Făcut de neprofesioniști, de cineva care habar n-are”

EXCLUSIV | Culisele scandalului ”Cathedral Plaza”. Av. Radu Dinulescu: ”Nicușor Dan a emis, ilegal, o dispoziție de demolare a unei clădiri private”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Hal de spital. După ce le-a fost dat alt copil de la maternitate, doctorul le-a...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern