Vești bune pentru pensionarii care încasează mai puțin de 1.700 de lei lunar. Anunțul ministrului Marcel Boloș

Vești bune pentru pensionarii care încasează mai puțin de 1.700 de lei lunar. Anunțul ministrului Marcel Boloș
Pensie / Sursa foto: Inquam
Publicat: 12/06/2023, 07:21

Vești bune pentru pensionarii care încasează mai puțin de 1.700 de lei lunar. Începând de joi, 15 iunie, vor primi o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile cu vouchere sociale.

Începând de joi, 15 iunie, va fi încărcată o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente.

„Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni.

Poate cel mai important anunț este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente și mese calde: de la 𝟏𝟓 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝐯𝐨𝐦 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐞𝐫𝐚 𝟔𝟎𝟎 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐭𝐨𝐭̦𝐢 𝐜𝐞𝐢 𝟐,𝟒 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢 𝐞𝐥𝐢𝐠𝐢𝐛𝐢𝐥𝐢.

În ceea ce privește cardurile educaționale pe care încărcăm cei 500 de lei pentru haine și rechizite: 𝐚𝐦 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆𝐫𝐜𝐚𝐭 𝐬̦𝐢 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞𝐥𝐞 𝟓𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐞𝐫𝐚𝐦 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐢, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că 𝐯𝐫𝐞𝐦 𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝟕𝟓𝟎 𝐥𝐞𝐢.

Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul „Sprijin pentru nou-născuți”: pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente.

Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐚𝐦𝐞 𝐥𝐚 𝟑.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, așa că voi propune această măsură în Guvern”, a transmis, recent, pe Facebook, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Guvernul taie VOUCHERELE de alimente pentru câteva categorii sociale

Românii din anumite categorii sociale primesc o lovitură dură din partea statului. Acestora li se vor tăia voucherele de alimente în valoare de 250 de lei acordate prin programul „Sprijin pentru România” chiar dacă aceștia sunt eligibili să le primească.

Ordonanța de urgență nr. 63 din 9 mai 2022 arată că voucherele de alimente în valoare de 250 de lei vor fi tăiate pentru anumite categorii de români, chiar dacă aceștia sunt eligibili să le primească.

Printre cei afectați se numără românii care părăsesc țara, cei care primesc decizii de condamnare și cei care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, fie ele publice sau private.

Așadar, persoanele care nu au domiciliul în România sau care nu pot dovedi că locuiesc în țară, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate sau beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, vor fi exceptate de la primirea acestui sprijin material.

Bugetul alocat măsurii temporare „Sprijin pentru România”, care constă în tichete sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022 – 31 decembrie 2023, este stabilit la suma de 6.281.200 mii lei.

Aceste vouchere, care sunt acordate o dată la două luni, au o importanță reală pentru românii săraci. Cu toate acestea, programul „Sprijin pentru România” va continua, iar în luna iunie banii vor fi depuși pe cardurile sociale pentru achiziționarea alimentelor de bază.

Fiecare voucher are o valabilitate de 12 luni și poate fi folosit doar de beneficiar, cu posibilitatea unor excepții. Aceste tichete sunt distribuite în șase tranșe, o dată la două luni, oferindu-le românilor din categoriile vulnerabile sprijin pentru alimente și mese calde. Acestea pot fi utilizate pentru cumpărarea de alimente sau pentru achitarea mesei calde la restaurante și alte locuri care oferă acest serviciu, potrivit Agerpres.

Proiectul are ca scop combaterea scăderii nivelului de trai și protejarea grupurilor sociale vulnerabile, în încercarea de a reduce riscul sărăciei la nivel național. Conform Ministerului Investițiilor, banii pentru voucherele de alimente vor fi depuși începând cu data de 15 iunie.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
BREAKING | Prințul William, detalii de ultimă oră despre Kate Middleton
FOTO. Celebrul milionar din fotbal e primul bărbat din viața ei! Cum arată tânăra
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
TOP vedete în costume de baie prea mici, prea mulate sau prea transparente. GALERIE FOTO...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Florin Piersic s-a ridicat în picioare după operaţia la genunchi, face glume cu medicii. Următoarele...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Ce studii are Simona Halep. De ce a avut probleme cu BAC-ul
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Femeile care vor să rămână însărcinate ar trebui să renunțe la vaping, arată un studiu