Vești bune pentru pensionarii care încasează mai puțin de 1.700 de lei lunar. Anunțul ministrului Marcel Boloș

Vești bune pentru pensionarii care încasează mai puțin de 1.700 de lei lunar. Anunțul ministrului Marcel Boloș
Pensie / Sursa foto: Inquam
Publicat: 12/06/2023, 07:21

Vești bune pentru pensionarii care încasează mai puțin de 1.700 de lei lunar. Începând de joi, 15 iunie, vor primi o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile cu vouchere sociale.

Începând de joi, 15 iunie, va fi încărcată o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente.

„Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni.

Poate cel mai important anunț este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente și mese calde: de la 𝟏𝟓 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝐯𝐨𝐦 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐞𝐫𝐚 𝟔𝟎𝟎 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐭𝐨𝐭̦𝐢 𝐜𝐞𝐢 𝟐,𝟒 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢 𝐞𝐥𝐢𝐠𝐢𝐛𝐢𝐥𝐢.

În ceea ce privește cardurile educaționale pe care încărcăm cei 500 de lei pentru haine și rechizite: 𝐚𝐦 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆𝐫𝐜𝐚𝐭 𝐬̦𝐢 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞𝐥𝐞 𝟓𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐞𝐫𝐚𝐦 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐢, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că 𝐯𝐫𝐞𝐦 𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝟕𝟓𝟎 𝐥𝐞𝐢.

Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul „Sprijin pentru nou-născuți”: pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente.

Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐚𝐦𝐞 𝐥𝐚 𝟑.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, așa că voi propune această măsură în Guvern”, a transmis, recent, pe Facebook, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Guvernul taie VOUCHERELE de alimente pentru câteva categorii sociale

Românii din anumite categorii sociale primesc o lovitură dură din partea statului. Acestora li se vor tăia voucherele de alimente în valoare de 250 de lei acordate prin programul „Sprijin pentru România” chiar dacă aceștia sunt eligibili să le primească.

Ordonanța de urgență nr. 63 din 9 mai 2022 arată că voucherele de alimente în valoare de 250 de lei vor fi tăiate pentru anumite categorii de români, chiar dacă aceștia sunt eligibili să le primească.

Printre cei afectați se numără românii care părăsesc țara, cei care primesc decizii de condamnare și cei care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, fie ele publice sau private.

Așadar, persoanele care nu au domiciliul în România sau care nu pot dovedi că locuiesc în țară, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate sau beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, vor fi exceptate de la primirea acestui sprijin material.

Bugetul alocat măsurii temporare „Sprijin pentru România”, care constă în tichete sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022 – 31 decembrie 2023, este stabilit la suma de 6.281.200 mii lei.

Aceste vouchere, care sunt acordate o dată la două luni, au o importanță reală pentru românii săraci. Cu toate acestea, programul „Sprijin pentru România” va continua, iar în luna iunie banii vor fi depuși pe cardurile sociale pentru achiziționarea alimentelor de bază.

Fiecare voucher are o valabilitate de 12 luni și poate fi folosit doar de beneficiar, cu posibilitatea unor excepții. Aceste tichete sunt distribuite în șase tranșe, o dată la două luni, oferindu-le românilor din categoriile vulnerabile sprijin pentru alimente și mese calde. Acestea pot fi utilizate pentru cumpărarea de alimente sau pentru achitarea mesei calde la restaurante și alte locuri care oferă acest serviciu, potrivit Agerpres.

Proiectul are ca scop combaterea scăderii nivelului de trai și protejarea grupurilor sociale vulnerabile, în încercarea de a reduce riscul sărăciei la nivel național. Conform Ministerului Investițiilor, banii pentru voucherele de alimente vor fi depuși începând cu data de 15 iunie.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții...