Mizerie de nedescris, alimente stricate, produse expirate. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au dat amenzi de peste 900.000 de lei

Mizerie de nedescris, alimente stricate, produse expirate. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au dat amenzi de peste 900.000 de lei
Publicat: 12/08/2023, 08:28

Mizerie de nedescris, alimente stricate, produse expirate. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au dat amenzi de peste 900.000 de lei după ce au au făcut o serie de controale la mai multe magazine aparţinând lanţului de magazine Mega Image.

În perioada 7-8 august, Comisariatul Regional pentru Proteţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov a verificat mai multe magazine aparţinând retailerului SC Mega Image SRL. Comisarii au verificat 64 de locaţii, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 90 de amenzi în valoare de 900.000 lei. De asemenea, au dat 12 avertismente.

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au decis oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor în 11 locaţii; oprirea definitivă de la comercializare a peste 750 kg de produse alimentare, în valoare de peste 45.000 lei şi au propus încetarea practicilor comerciale înşelătoare, pentru 4 locaţii.

”Când vorbim de dublu standard la nivel european, nu ar trebui să facem referire numai la produse. Consumatorul român nu este tratat la fel ca cel din ţările în care unii operatori economici îşi au originile. Dacă cei de acasă merită ce este mai bun, pare că cei de peste hotare, din România, pot fi trataţi altfel şi, credem noi, cu mai puţin respect. Aceşti giganţi financiari ar trebui să citească povestea lui Cuza, cu ocaua mică şi ocaua mare. Poate, în ghidul de bune practici pe care marii retaileri refuză să-l semneze, ar trebui introdusă şi povestea de mai sus”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Principalele abateri constatate de comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov

Principalele abateri constatate de comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au fost: comercializarea unor produse fără a avea etichetă cu data deschiderii; comercializarea unor fructe şi legume cu modificări organoleptice; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate; comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită; nerespectarea temperaturii de păstrare pentru produse alimentare; neconcordanţe între preţul produselor afişat la raft şi cel de la casa de marcat; condiţii igienice precare pentru depozitarea produselor alimentare; comercializarea unor produse fără a avea menţionate, pe etichetă, informaţiile în limba română; comercializarea unor pproduse congelate cu acumulări de gheaţă în exces; nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea produselor finite calde; neafişarea preţului produselor, la locul de comercializare; comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare, inclusiv a unor preparate finite, din zona gastro, potrivit news.ro.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
EXCLUSIV. Florin Piersic, mesaj emoţionant de pe patul din spital: "Să ştiţi că nu vreau...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prima Dacia PREMIUM... păcat că nu va fi produsă niciodată
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
„Suflete pereche, zic eu”. Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”....
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Pedeapsa primită de un american după ce și-a îngropat soția de vie
×