Companii franceze și germane deschid calea pentru fabricarea de arme în Ucraina: ”Nu putem lua, la nesfârșit, resursele armatelor noastre”

Companii franceze și germane deschid calea pentru fabricarea de arme în Ucraina: ”Nu putem lua, la nesfârșit, resursele armatelor noastre”
Tancul Panther KF5, produs în Germania

Franța și Germania sunt ”vârf de lance” în ceea ce privește producția de armament în Ucraina, prin parteneriate încheiate de Ministerul ucrainean al Apărării și companii franceze și germane. Nemții au făcut deja primul pas.

Pe măsură ce stocurile armatelor occidentale încep să scadă simțitor, iar conflictul din Ucraina se prelungește, guvernele încurajează sectorul privat să construiască parteneriate cu Kievul.

Săptămâna aceasta, în Germania s-a dat undă verde propunerii de asociere între Rheinmetall, producător german de arme și Industria Ucraineană de Apărare, un grup de apărare deținut de statul ucrainean.

Ministrul Forțelor Armate al Franței – Sébastien Lecornu – a călătorit la Kiev, împreună cu aproximativ 20 de contractori francezi în domeniul apărării – printre care Thales, MBDA, Nexter și Arquus, pentru a facilita parteneriatele cu oficialii ucraineni, notează Politico.

”Nu putem continua să luăm resurse de la forțele noastre armate la nesfârșit, altfel ne vom deteriora propriile capacități de apărare și nivelul de pregătire al trupelor noastre”

Sébastien Lecornu

”Pentru a stimula producția comună și cooperarea, pentru a consolida Ucraina și partenerii noștri”

Vineri – 29 septembrie -, capitala Ucrainei a găzduit Forumul Industriilor de Apărare, un târg de armament la care au participat 165 de companii de apărare din 26 de țări.

La eveniment, oficialii ucraineni s-au întâlnit direct cu companiile de apărare pentru a semna contracte fără a trece prin guvernele occidentale, pentru a explora oportunități de producție comună și pentru a oferi informații specifice despre nevoile lor pe teren în lupta împotriva invaziei la scară largă a președintelui rus Vladimir Putin.

Scopul este de a ”producția comună și cooperarea, pentru a consolida Ucraina și partenerii noștri”, a declarat ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba la începutul acestei săptămâni .

Târgul de armament are loc pe măsură ce armatele occidentale, în special în Europa, ajung la limita a ceea ce pot oferi Ucrainei din propriile stocuri.

Decizia de săptămâna aceasta a Germaniei de a da undă verde asocierii Rheinmetall cu industria ucraineană de apărare – care va avea sediul la Kiev și va funcționa exclusiv în Ucraina – deschide calea pentru un parteneriat conceput pentru întreținerea și întreținerea vehiculelor militare. Acesta va include, de asemenea, ”asamblarea, producția și dezvoltarea de vehicule militare”, potrivit sursei citate.


Citește și:

Judecătorii ruși, ironici la adresa deținutului Alexei Navalnîi: ”Apă caldă, apă rece, sunt mărunțișuri, cui îi pasă? Ai pierdut, plătește!”

Kremlinul îi ÎNDOCTRINEAZĂ pe tinerii ruși, cu 6 luni înainte de realegerea lui Putin: ”Au cel mai mare potențial de a protesta împotriva regimului”

EXCLUSIV | Motivul incredibil pentru care temutul Clămparu a ratat o vizită intimă la pușcărie! Cum l-a „sabotat” gradul de instruire pe Cap de Porc

ANALIZĂ | Politologul Andrei Kolesnikov exclude o LOVITURĂ DE STAT în Rusia lui Putin: ”Nu face parte din cultura politică”

EXCLUSIV | Nicușor Dan vrea să întoarcă Bucureștiul în anii ’50! Avocat: ”Conduce ofensiva proprietății publice împotriva proprietății private”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Cum arată mașina viitorului de la Dacia. Mașina pare desprinsă din filmele SF
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Avocatul Adrian Cuculis, noi detalii despre reluarea procesului în care este judecat Vlad Pascu: „Lucrurile...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Vladimir Putin a pus ochii pe o insulă crucială pentru NATO: ,,Scopul lui Putin este...
Operațiunea de MARE RISC din Primul Război Mondial!
Adio, telefoane mobile! Legea care intră în vigoare în România. Devine interzis
România se scufundă economic. Românii vor simți în buzunar
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Monica Anghel a slăbit 40 de kilograme! Cântăreaţa, motivul din spatele acestei schimbări radicale: "Am...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
O operațiune riscantă în Primul Război Mondial. Manifeste cărate sub salteaua primului ministru
×