UPDATE. Bilanțul primei zi de război, după atacul Hamas în Israel: Peste 70 de morţi şi sute de răniţi. Femei răpite, violate, ucise. Urmează riposta

UPDATE. Bilanțul primei zi de război, după atacul Hamas în Israel: Peste 70 de morţi şi sute de răniţi. Femei răpite, violate, ucise. Urmează riposta
Sursa foto: profimedia
Publicat: 07/10/2023, 14:50
Actualizat: 07/10/2023, 21:07

Cel puțin 7o de israelieni, civili și militari, au fost uciși de la începutul atacului masiv al grupării teroriste Hamas, susține Magenul David Adom. Peste 950 de persoane sunt rănite grav, notează Times of Israel. Bilanțul tragic a urcat, după ce cifrele au fost ulterior actualizate de autoritățile israeliene, potrivit aceleiași surse. 

UPDATEJoe Biden a declarat sâmbătă că Statele Unite ale Americii sunt pregătite să ofere „toate mijloacele adecvate de sprijin” Israelului după atacul grupării Hamas. Biden a avertizat „orice altă parte ostilă Israelului” să nu încerce să profite de criza provocată de Hamas. Autoritățile din Israel au prezentat noi informații despre urmările atacului Hamas anunțând că 70 de israelieni au fost uciși și 985 au fost răniți.

UPDATE ora 19.00:  Urmează ca președintele american Joe Biden și premierul Netanyahu să vorbească în curând. Liderii din întreaga lume fac, apel la calm și reținere. Premierul israelian anunță riposta: ”Suntem în război şi vom câştiga! Inamicul va plăti un preţ pe care nu l-a cunoscut niciodată”.

Israel a confirmat oficial că Hamas a luat „ostatici și prizonieri de război”, conform purtătorului de cuvânt al forțelor de apărare, generalul de brigadă Daniel Hagari. Deocamdată, numărul celor răpiți este necunoscut, cel al morților rămâne la ordinul zecilor, dar peste 70.

„Există ostatici și prizonieri de război pe care Hamas i-a luat. Există, de asemenea, morți în rândul soldaților FDI. Nu avem încă un număr exact – suntem în război”, a spus el, potrivit CNN.

Zeci de morți și sute de răniți, violuri, jafuri crime

Până în prezent, 908 răniți au fost transportați la spitale israeliene, a precizat Ministerul israelian al Sănătății. Separat, cel puțin 40 de persoane au murit în Israel, au declarat anterior oficialii. Neoficial, se vorbește de femei răpite, violate sau ucise.

Pe de partea celaltă a zidului, în Gaza, aproape 200 de persoane au murit și peste 1.600 sunt rănite, a declarat ministerul palestinian al sănătății.

UPDATE ora 16.00 Cel puțin 40 de persoane au fost ucise și peste 700 au fost rănite în atacul asupra Israelului

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise și peste 700 au fost rănite de la începutul atacului masiv al grupării teroriste Hamas, a declarat serviciul de urgență Magen David Adom, acesta fiind un update al bilanțului tragic al zilei de sâmbătă.

Ministerul Sănătăţii din Israel spune că 779 de persoane au fost spitalizate.

De asemenea, Hamas a susținut că a luat o serie de ostatici din Israel în Fâșia Gaza. Nu a existat nicio confirmare din partea Israelului.

Știrea inițială. Primul bilanț al deceselor, după ce Israelul a fost atacat cu rachete 

Este primul bilanț al morților, după ce Israelul a fost atacat cu rachete de Hamas. Datele sunt preliminarii și cu siguranță odată cu scurgerea orelor cifrele vor crește. Premierul Israelului a promis că riposta va fi una extrem de dură.

De asemenea, preşedintele consiliului regional Shaar ha-Negev a fost ucis într-un schimb de focuri. Serviciul de urgență Magen David Adom raportează  că cel puțin 22 de persoane au fost ucise de la începutul atacului masiv al grupării teroriste Hamas. Există peste 70 de persoane grav rănite, potrivit unui purtător de cuvânt.

Celulele teroriste ale grupării din Gaza s-au infiltrat în mai multe comunități din sudul țării. Se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească, notează Times of Israel. De asemenea, preşedintele consiliului regional Shaar ha-Negev, Ofir Liebstein, a fost ucis în timpul luptelor cu teroriștii Hamas sâmbătă dimineață, conform autorităților locale.

„Ofir a fost ucis când a mers să apere un oraș în timpul atacului terorist”, precizează consiliul. Adjunctul șefului consiliului, Yossi Keren, îi ține în prezent locul.

Times of Israel scrie și că Hamas publică imagini care arată cum membri săi capturează mai mulți soldați israelieni în timpul unui atac asupra unei baze militare de la granița cu Fâșia Gaza. Alte clipuri care circulă online pretind că arată civili israelieni luați ostatici de grupul terorist.

Benjamin Netanyahu a transmis un mesaj israelienilor

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a transmis un mesaj israelienilor, după atacul cu rachete de sâmbătă dimineață.

”Suntem în război şi vom câştiga! Inamicul va plăti un preţ pe care nu l-a cunoscut niciodată”, a spus el, precizând că a decis o convocare masivă a rezerviştilor.

Liderul israelian le-a cerut, de asemenea, cetăţenilor să respecte instrucţiunile de siguranţă.

Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că a lansat „Operaţiunea Al-Aqsa Flood” împotriva Israelului. „Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei”, a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam. Peste 2.500 de rachete au fost lansate.

Citiți și: VIDEO | Imagini de groază din Israel! Femei torturate și ucise de teroriști, populația este sub asediu

VIDEO | Israel este în război. Turiștii români trebuie să părăsească urgent țara, recomandă MAE. 800 de pelerini așteaptă să fie evacuați

EXCLUSIV | Scandal pe Aeroportul Otopeni! Un grup de turiști refuză îmbarcarea spre Tel Aviv. „Nu vrem să urcăm în avion, să ne cumpărăm moartea!”

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Câţi bani au românii în Pilonul II de pensii. Suma e de 3 ori mai...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Accident mortal în județul Suceava! Un bărbat și-a pierdut viața și altul este în stare...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Scandal de spionaj în Marea Britanie. Trei bărbaţi, acuzaţi că au lucrat cu serviciile din...
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
O MARE COMPANIE a luat decizia finală. Vrea să vină și SĂ BAGE BANI în...
„Zeul Haosului” vine spre Pământ. NASA îl monitorizează cu atenție
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul lui Florin Piersic Jr. care i-a revoltat pe admiratorii tatălui său, maestrul Florin Piersic
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
(P) Cursurile de engleză online pentru copii, un ajutor de nădejde în timpul școlii
×