Toamna își intră în drepturi definitiv! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Toamna își intră în drepturi definitiv! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Foto: Pexels.com
Publicat: 16/10/2023, 14:03
Actualizat: 16/10/2023, 14:56

Toamna își intră în drepturi definitiv! Meteorologii au emis prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni (16 – 29 octombrie). Temperaturile scad dramatic, iar ploile își vor face simtiță prezența.

Banat

Prima săptămână va debuta cu valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 15…16 grade, iar cea a minimelor de 2…4 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată. Prin urmare, în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu valori medii ale maximelor în general de 25…27 de grade și ale minimelor de 12…14 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18…20 de grade și ale minimelor de 8…10 grade. Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

Crișana

În primele două zile ale intervalului de referință, respectiv în zilele de 16 și 17 octombrie, se vor înregistra valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor va fi de 2…3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în general de 24…26 de grade și ale minimelor de 12…14 grade.

Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu valorii medii ale maximelor de 18…20 de grade și ale minimelor de 8…10 grade. Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

Transilvania

Prima săptămână va debuta cu valori termice ușor sub cele normale, astfel încât vor fi medii ale maximelor de 12…14 grade și ale minimelor de 0…2 grade, mai coborâte în zonele depresionare ale regiunii, spre valorii medii în jurul a -4 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu valorii medii ale maximelor în general de 20…24 de grade și ale minimelor de 7…9 grade.

Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 16…18 grade și ale minimelor de 5…7 grade. Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua, slab cantitativ, aproape în fiecare zi.

Maramureș

În primele două zile ale intervalului de prognoză, respectiv în zilele de 16 și 17 octombrie se vor înregistra valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 12…13 grade, iar a minimelor de 1…2 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, când se estimează că se vor înregistra medii ale maximelor în general de 20…22 de grade și ale minimelor de 9…11 grade.

Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu valori medii ale maximelor de 16…18 grade și ale minimelor de 6…8 grade. Temporar vor fi ploi în general slabe cantitativ, începând cu data de 19 octombrie și până la finalul intervalului de referință.

Moldova

Prima săptămână de prognoză va debuta cu valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor va fi de 2…3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată. Prin urmare, în ziua de 20 octombrie media maximelor va tinde spre 20…22 de grade, iar cea a minimelor spre 8…10 grade. Pentru zilele de 21 și 22 octombrie gradul de împrăștiere al regimului termic va fi foarte mare, ecartul mediu al maximelor fiind estimat între 12…20 de grade, iar cel al minimelor între 4…10 grade.

Ulterior, pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 14…16 grade și ale minimelor de 6…8 grade. Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

Dobrogea

În intervalul 16-18 octombrie se vor înregistra valori termice apropiate de cele normale ale perioadei, astfel încât media maximelor va fi de 16…18 grade, iar cea a minimelor de 6…9 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în data de 20 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în jurul a 26 de grade și ale minimelor de 12…14 grade, apoi se va răci din nou.

Pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18…20 de grade și ale minimelor de 10…12 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în zilele de 23 și 24 octombrie.

Muntenia

Prima săptămână va debuta cu valori termice apropiate de cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 17…18 grade, iar cea a minimelor de 4…6 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în data de 20 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în jurul a 26 de grade și ale minimelor de 12…14 grade, apoi se va răci din nou. Pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime medii de 18…20 de grade și minime de 6…9 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în zilele de 23 și 24 octombrie.

Oltenia

În primele zile ale intervalului de referință (16-18 octombrie) se vor înregistra valori termice apropiate de cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 16…18 grade, iar cea a minimelor de 4…6 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit
pentru această perioadă, cu maxime medii de 24…26 de grade și minime de 10…12 grade, apoi din data de 22 octombrie se va răci din nou.

Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18…20 de grade și ale minimelor de 10…12 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în intervalul 22 – 24 octombrie, dar și după data de 26 octombrie.

La munte

În zilele de 16 și 17 octombrie, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, astfel încât media maximelor va fi 4…6 grade, iar cea a minimelor de -2…0 grade. La altitudini de peste 2000 m, valorile medii ale minimelor vor fi mai scăzute, spre -7…-3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în
general de 14…16 de grade și ale minimelor de 6…8 grade.

Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime de 8…10 de grade și minime de 2…4 grade, în medie regională. După data de 19 octombrie și până la finalul intervalului de referință, temporar se vor semnala precipitații.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din...
Câți bani a plătit un român pentru 3 mici și o ciorbă de burtă, într-un...
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal...
'Furnicuța' Laura Cosoi, însărcinată pentru a 4-a oară, așa cum nu ați mai văzut-o! Ce...
Andreea Marin a SLĂBIT enorm! Acum arată la fel ca-n tinerețe, când a fost ofertată...
Afacerile româneşti care şi-au asigurat succesul pe piaţa internaţională. Europa Centrală şi de Est devine...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Imaginile în care Novak Djokovic a fost lovit cu o sticlă în cap după meci!...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Avertizare ANM: Cod galben de ploi şi vânt în mai multe judeţe
Ce nu face NICIODATĂ cu BANII cel mai TARE economist al lumii?
Se dau 718 LEI de persoană. Statul român plătește deja lunar banii
Trăistariu, vorbe grele după Eurovision. De ce a ajuns concursul o catastrofă
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Aurora boreală a captivat din nou globul, după o furtună solară istorică. Cum s-a văzut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
O nouă formă genetică a bolii Alzheimer a fost identificată la persoanele cu un factor...