Scholz e îngrijorat de situația din Gaza /Regele Iordaniei avertizează, înaintea unui summit cu Biden, că Orientul Mijlociu e „pe marginea prăpastiei”

Scholz e îngrijorat de situația din Gaza /Regele Iordaniei avertizează, înaintea unui summit cu Biden, că Orientul Mijlociu e „pe marginea prăpastiei”
Publicat: 17/10/2023, 17:16
Actualizat: 17/10/2023, 17:34

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a reafirmat, marți, sprijinul pentru securitatea Israelului, dar a pledat pentru intensificarea asistenței umanitare în Fâșia Gaza și a cerut reducerea tensiunilor, în timp ce regele Abdullah al Iordaniei a avertizat, înaintea unui summit cu președintele american Joseph Biden, că Orientul Mijlociu se află ”pe marginea prăpastiei”.

”Trebuie să spun încă o dată cu claritate: condamnăm ferm atacurile teroriștilor Hamas asupra Israelului. Israelul are dreptul să se apere de terorism. Trebuie reconsolidată securitatea Israelului, iar Germania rămâne ferm de partea Israelului. Avertizez încă o dată mișcarea Hezbollah și Iranul să nu se implice în acest conflict”, a declarat cancelarul Olaf Scholz, conform Guvernului german, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Berlin cu regele Abdullah al Iordaniei.

Olaf Scholz, care urmează să se deplaseze în Israel pentru reafirmarea solidarității, a cerut reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu.

”Împreună cu aliații noștri, Guvernul Germaniei depune eforturi pentru a evita escaladarea acestui conflict. (…) Suntem preocupați de situația umanitară din Fâșia Gaza. Continuăm asistența umanitară pentru a atenua suferințele populației civile. (…) Palestinienii nu sunt mișcarea Hamas, iar Hamas nu are dreptul de a vorbi în numele poporului palestinian. Populația palestiniană din Fâșia Gaza este și ea victima Hamas”, a subliniat Olaf Scholz.

Regele Iordaniei avertizează că Orientul Mijlociu este ”pe marginea prăpastiei”

”Ne întâlnim astăzi în vremuri foarte dificile, dar este foarte important că ne întâlnim. Depunem cu toții eforturi pentru a contracara situația extrem de tragică și de periculoasă din Orientul Mijlociu. Mii de civili nevinovați și-au pierdut viețile, atât palestinieni, cât și israelieni”, a afirmat regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

”Întreaga regiune este pe marginea prăpastiei. Acest nou ciclu de violențe ne conduce spre marginea prăpastiei, riscul extinderii conflictului este real. Prețul ar fi mare pentru toți, de aceea trebuie să depunem toți eforturi pentru a nu se ajunge la o astfel de situație”, a subliniat regele Iordaniei.

Președintele Biden va fi participa la un summit regional în Iordania

Președintele SUA, Joseph Biden, se va deplasa miercuri în Israel, într-o vizită de solidaritate, după care va participa la un summit în Amman, la care vor fi prezenți liderii Iordaniei, Autorității Palestiniene și Egiptului.

”Președintele Joseph R. Biden se va deplasa miercuri în Israel, pentru a demonstra susținerea constantă pentru statul Israel în contextul atacurilor teroriste brutale comise de grupul Hamas și pentru a avea consultări privind viitorii pași. Ulterior, președintele Biden se va deplasa la Amman, în Iordania, unde se va întâlni cu regele Abdullah, cu președintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, și cu președintele Autorității Palestinene, Mahmoud Abbas. Președintele SUA va reitera că mișcarea Hamas nu este reprezentativă pentru dreptul poporului palestinian la demnitate și autodeterminare și va purta discuții despre necesitățile umanitare ale civililor din Fâșia Gaza”, a comunicat Președinția SUA.

Foto: Profimedia

Citește și:

Ali Khamenei somează Israelul să oprească bombardamentele asupra Fâșiei Gaza / Iranul avertizează asupra escaladării conflictului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Arcul de Triumf din București, iluminat în albastru de Ziua Europei