Scholz e îngrijorat de situația din Gaza /Regele Iordaniei avertizează, înaintea unui summit cu Biden, că Orientul Mijlociu e „pe marginea prăpastiei”

Scholz e îngrijorat de situația din Gaza /Regele Iordaniei avertizează, înaintea unui summit cu Biden, că Orientul Mijlociu e „pe marginea prăpastiei”
Publicat: 17/10/2023, 17:16
Actualizat: 17/10/2023, 17:34

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a reafirmat, marți, sprijinul pentru securitatea Israelului, dar a pledat pentru intensificarea asistenței umanitare în Fâșia Gaza și a cerut reducerea tensiunilor, în timp ce regele Abdullah al Iordaniei a avertizat, înaintea unui summit cu președintele american Joseph Biden, că Orientul Mijlociu se află ”pe marginea prăpastiei”.

”Trebuie să spun încă o dată cu claritate: condamnăm ferm atacurile teroriștilor Hamas asupra Israelului. Israelul are dreptul să se apere de terorism. Trebuie reconsolidată securitatea Israelului, iar Germania rămâne ferm de partea Israelului. Avertizez încă o dată mișcarea Hezbollah și Iranul să nu se implice în acest conflict”, a declarat cancelarul Olaf Scholz, conform Guvernului german, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Berlin cu regele Abdullah al Iordaniei.

Olaf Scholz, care urmează să se deplaseze în Israel pentru reafirmarea solidarității, a cerut reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu.

”Împreună cu aliații noștri, Guvernul Germaniei depune eforturi pentru a evita escaladarea acestui conflict. (…) Suntem preocupați de situația umanitară din Fâșia Gaza. Continuăm asistența umanitară pentru a atenua suferințele populației civile. (…) Palestinienii nu sunt mișcarea Hamas, iar Hamas nu are dreptul de a vorbi în numele poporului palestinian. Populația palestiniană din Fâșia Gaza este și ea victima Hamas”, a subliniat Olaf Scholz.

Regele Iordaniei avertizează că Orientul Mijlociu este ”pe marginea prăpastiei”

”Ne întâlnim astăzi în vremuri foarte dificile, dar este foarte important că ne întâlnim. Depunem cu toții eforturi pentru a contracara situația extrem de tragică și de periculoasă din Orientul Mijlociu. Mii de civili nevinovați și-au pierdut viețile, atât palestinieni, cât și israelieni”, a afirmat regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

”Întreaga regiune este pe marginea prăpastiei. Acest nou ciclu de violențe ne conduce spre marginea prăpastiei, riscul extinderii conflictului este real. Prețul ar fi mare pentru toți, de aceea trebuie să depunem toți eforturi pentru a nu se ajunge la o astfel de situație”, a subliniat regele Iordaniei.

Președintele Biden va fi participa la un summit regional în Iordania

Președintele SUA, Joseph Biden, se va deplasa miercuri în Israel, într-o vizită de solidaritate, după care va participa la un summit în Amman, la care vor fi prezenți liderii Iordaniei, Autorității Palestiniene și Egiptului.

”Președintele Joseph R. Biden se va deplasa miercuri în Israel, pentru a demonstra susținerea constantă pentru statul Israel în contextul atacurilor teroriste brutale comise de grupul Hamas și pentru a avea consultări privind viitorii pași. Ulterior, președintele Biden se va deplasa la Amman, în Iordania, unde se va întâlni cu regele Abdullah, cu președintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, și cu președintele Autorității Palestinene, Mahmoud Abbas. Președintele SUA va reitera că mișcarea Hamas nu este reprezentativă pentru dreptul poporului palestinian la demnitate și autodeterminare și va purta discuții despre necesitățile umanitare ale civililor din Fâșia Gaza”, a comunicat Președinția SUA.

Foto: Profimedia

Citește și:

Ali Khamenei somează Israelul să oprească bombardamentele asupra Fâșiei Gaza / Iranul avertizează asupra escaladării conflictului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...