Nicușor Dan, desființat de Prefect, în scandalul „Podul Grant”: Nu a cerut niciun aviz de la CFR pentru lucrări în vară | VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 20/10/2023, 08:30

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat, joi seară, în emisiunea Gândul Exclusiv, că Primăria Capitalei nu ar fi solicitat niciun fel de aviz de la CFR pentru lucrările de la Podul Grant. Zilele trecute, întrebat de presă de ce nu au început lucrările la Podul Grant în vară, Nicușor Dan a declarat că nu s-a primit avizul de la CFR.

„Ca o concluzie preliminară, vreau să spun din capul locului că ce se întâmplă la Podul Grant este o mostră fără echivoc a incompetenței administrative de la nivelul primăriei generale. Nu se poate, ca după ce nu ai făcut absolut nimic, când valorie de trafic erau sub jumătate, să te apuci în cea mai aglomerată perioadă a anului să blochezi jumătate din oraș. Există mecanisme prin care lucrările puteau fi planificate astfel încât să nu afecteze atât de mult traficul din București”, a declarat Rareș Hopincă în emisiunea Gândul Exclusiv.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI

Prefectul Capitalei mai spune că Primăria Capitalei are autorizația de intervenție la Podul Grant încă din luna aprilie.

Prefectul Capitalei: „Puteau începe din iunie, puteau face lucrările care nu necesitau blocarea traficului în perioada aglomerată”

„Vă reaminesc că vara trecută a fost realizată investiția de la Pasajul Unirii, a durat două luni de zile, o lucrare comparabilă din punct de vedere tehnic cu aceasta de la Podul Grant, dar nu a fost afectat atât de mult orașul, pentru că acolo a existat o planificare clară. Dacă era abordată competent această investiție, nu era blocat jumătate din București. Autorizația pentru lucrările la Podul Grant este din 3 aprilie 2023. Puteau începe din iunie, puteau face lucrările care nu necesitau blocarea traficului în perioada aglomerată. Nu s-a putut, îl voi întreba direct pe primarul general, vina este în totalitate acolo”, a declarat Rareș Hopincă la Gândul Exclusiv.

Prefectul Capitalei mai spune că Primăria Capitalei nu ar fi cerut niciun aviz de la CFR pentru lucrările de la Podul Grant.

„Am întrebat CFR-ul despre acest aspect, nu a fost cerut niciun aviz de la CFR în acest an. Singurul aviz dat de CFR a fost în 2019. Ca să nu te lase CFR-ul, trebuia să ceri o documentație tehnică, să ceri un aviz, și CFR-ul să-ți răspundă la această solicitare, se poate nu se poate. Repet, nu s-a solicitat în acest an niciun aviz de la CFR”, a mai declarat Rareș Hopincă.

Zilele trecute, întrebat de presă de ce nu au început lucrările la Podul Grant în vară, Nicușor Dan a declarat că nu s-a primit avizul de la CFR.

„De ce în vară am început cu bretele şi n-am început cu consolidarea efectivă a podului? Pentru că îţi trebuie nişte zile în care să lucrezi deasupra liniilor de tren. Şi pentru asta trebuie să ai un aviz de la CFR, pentru că liniile de tren sunt la CFR, şi CFR nu ne-a dat avizul peste vară, pentru că era un trafic mare, în special către Constanţa”, declara Nicușor Dan zilele trecute.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Mesajul sfâșietor transmis de fiica preotului Ilie Geangavelea, după ce a murit în accidentul de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce amendă riști dacă ești prins de poliție cu un cârlig de remorcare, dar nu...
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Anunțul venit acum despre PACE. Putin este de acord
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul...
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Crimă înfiorătoare în Capitală! Un bărbat de 46 de ani, ucis de doi tineri pentru...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Cum recunoști un psihopat după mișcările capului
×