Nicușor Dan, desființat de Prefect, în scandalul „Podul Grant”: Nu a cerut niciun aviz de la CFR pentru lucrări în vară | VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 20/10/2023, 08:30

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat, joi seară, în emisiunea Gândul Exclusiv, că Primăria Capitalei nu ar fi solicitat niciun fel de aviz de la CFR pentru lucrările de la Podul Grant. Zilele trecute, întrebat de presă de ce nu au început lucrările la Podul Grant în vară, Nicușor Dan a declarat că nu s-a primit avizul de la CFR.

„Ca o concluzie preliminară, vreau să spun din capul locului că ce se întâmplă la Podul Grant este o mostră fără echivoc a incompetenței administrative de la nivelul primăriei generale. Nu se poate, ca după ce nu ai făcut absolut nimic, când valorie de trafic erau sub jumătate, să te apuci în cea mai aglomerată perioadă a anului să blochezi jumătate din oraș. Există mecanisme prin care lucrările puteau fi planificate astfel încât să nu afecteze atât de mult traficul din București”, a declarat Rareș Hopincă în emisiunea Gândul Exclusiv.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI

Prefectul Capitalei mai spune că Primăria Capitalei are autorizația de intervenție la Podul Grant încă din luna aprilie.

Prefectul Capitalei: „Puteau începe din iunie, puteau face lucrările care nu necesitau blocarea traficului în perioada aglomerată”

„Vă reaminesc că vara trecută a fost realizată investiția de la Pasajul Unirii, a durat două luni de zile, o lucrare comparabilă din punct de vedere tehnic cu aceasta de la Podul Grant, dar nu a fost afectat atât de mult orașul, pentru că acolo a existat o planificare clară. Dacă era abordată competent această investiție, nu era blocat jumătate din București. Autorizația pentru lucrările la Podul Grant este din 3 aprilie 2023. Puteau începe din iunie, puteau face lucrările care nu necesitau blocarea traficului în perioada aglomerată. Nu s-a putut, îl voi întreba direct pe primarul general, vina este în totalitate acolo”, a declarat Rareș Hopincă la Gândul Exclusiv.

Prefectul Capitalei mai spune că Primăria Capitalei nu ar fi cerut niciun aviz de la CFR pentru lucrările de la Podul Grant.

„Am întrebat CFR-ul despre acest aspect, nu a fost cerut niciun aviz de la CFR în acest an. Singurul aviz dat de CFR a fost în 2019. Ca să nu te lase CFR-ul, trebuia să ceri o documentație tehnică, să ceri un aviz, și CFR-ul să-ți răspundă la această solicitare, se poate nu se poate. Repet, nu s-a solicitat în acest an niciun aviz de la CFR”, a mai declarat Rareș Hopincă.

Zilele trecute, întrebat de presă de ce nu au început lucrările la Podul Grant în vară, Nicușor Dan a declarat că nu s-a primit avizul de la CFR.

„De ce în vară am început cu bretele şi n-am început cu consolidarea efectivă a podului? Pentru că îţi trebuie nişte zile în care să lucrezi deasupra liniilor de tren. Şi pentru asta trebuie să ai un aviz de la CFR, pentru că liniile de tren sunt la CFR, şi CFR nu ne-a dat avizul peste vară, pentru că era un trafic mare, în special către Constanţa”, declara Nicușor Dan zilele trecute.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...