„Există suspiciunea de focar”. 63 de studenți de la Academia de Poliție, de URGENȚĂ la „Matei Balș”, intoxicați cu mâncarea primită la cantină!

„Există suspiciunea de focar”. 63 de studenți de la Academia de Poliție, de URGENȚĂ la „Matei Balș”, intoxicați cu mâncarea primită la cantină!
57 de studenți de la Academia de Poliție, de urgență la „Matei Balș” / Sursa FOTO: facebook.com/Oficial.Academia.de.Politie
Publicat: 15/11/2023, 12:53
Actualizat: 15/11/2023, 13:27

Un nou scandal uriaș lovește Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. 63 de studenți au ajuns marți, 14 noiembrie 2023, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, intoxicați cu mâncarea primită la cantină.

Toți pacienții au acuzat stări de vomă și dureri abdominale.

„Au început să se simtă rău”

De vină ar fi mâncarea primită la prânz și cină, spun surse din sistem. Potrivit adevarul.ro, studenții au început să se simtă rău imediat după masa de prânz pe care au luat-o marți, 14 noiembrie. La cină, doar unii au mai coborât din camere, cei mai mulți simțindu-se rău.

Studenții au avut grețuri, vărsături și dureri abdominale, arată sursa citată.

Câțiva dintre ei și-au alertat părinții cu privire la cele întâmplate. Astfel, cazul a ajuns și în atenția Sindicatului Oltpol, al cărui lider, Cristel Ioțu, a dezvăluit că acesta nu este un incident izolat.

„Este vorba despre masa servită în Academia de Poliție studenților Academiei de Poliție.

Au început să se simtă rău, stări de rău, n-au știut de la ce. Inițial au început să caute lămâie, antivomitive, după care situația s-a agravat. Au chemat salvările, nu doar una. Erau întinși pe podea, dureri abdominale, și au fost transportați, dintre ei, la Spitalul Matei Balș, spital de Boli Infecțioase.

Eu am mai atras atenția cu provire la blocul alimentar, la mâncarea precară. A fost un control doar de fațadă al DSP-ului, au confirmat că este OK, acum să-și asume DSP-ul. Cerem demisia în bloc a tuturor celor care au confirmat condiții de igienă normale și iată că nu sunt”, a reacționat liderul Sindicatului Oltpol, Cristel Ioțu.

Ce spun medicii de la „Matei Balș”

Doctorul Adrian Marinescu, directorul Institutului „Matei Balș”, a confirmat faptul că un număr de 63 de studenți a ajuns la spital în cursul zilei de marți, 14 noiembrie.

Cazul a fost raportat către Direcția de Sănătate Publică București, dar, fiind vorba despre o instituție din subordinea Ministerului de Interne, a fost anunțată și Direcția Medicală din MAI.

„Cei 57 nu au însemnat forme severe. Unora li s-au pus, probabil, soluții de reechilibrare, pe moment, dar au plecat cu toții acasă, cu tratament. Nu au fost forme severe. Toți au avut în comun faptul că au fost meseni la prânz și seara, fără să știm exact care dintre alimente (n. red. – le-au pus probleme), dacă au plecat de la prânz sau seara. Noi știm că oamenii aceștia au mâncat acolo și pentru noi există suspiciunea de focar”, a precizat dr. Marinescu.

Reprezentanții Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au transmis următorul comunicat de presă:

În data de  14.11.2023, începând cu ora 20:30, mai mulți studenți ai Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoțite de stări de vomă.

Personalul instituției, aflat la serviciul de permanență, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistență medicală.

La fața locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenților care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigații amănunțite au fost transportați la unități spitalicești cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecție alimentară. În total, au fost afectați 63 de studenți.

În urma acestui incident, niciun student nu a fost internat, celor afectați recomandându-li-se tratament medical de specialitate.

De urgență, specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică București, s-au prezentat la sediul instituției noastre pentru desfășurarea unei anchete epidemiologice.

Aspectele menționate nu afectează derularea procesului didactic din instituție.

Conducerea Academiei a dispus, constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
DECLARAȚII EXCLUSIVE | Legătura neștiută dintre Bianca Drăgușanu și Florin Piersic 😲
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
BREAKING | Prințul William, detalii de ultimă oră despre Kate Middleton
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Florin Piersic s-a ridicat în picioare după operaţia la genunchi, face glume cu medicii. Următoarele...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Informație pentru toți românii cu BULETIN. Ești obligat să respecți dacă pleci din țară în...
Macron, din ce în ce mai înverșunat. Noi declarații alarmante
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Resturi dintr-un „șobolan negru și mic”, găsite în pâinea din Tokyo