Ministrul Apărării, la al doilea Crăciun cu război în Ucraina. Angel Tîlvăr: Situația de securitate din zona Mării Negre continuă să fie una dificilă

Publicat: 24/12/2023, 13:39

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale, a transmis, duminică, urări de Crăciun militarilor și veteranilor din țară, celor care sunt dislocați în teatre de operații externe, dar și aliaților din cadrul NATO 0 care sărbătoresc Nașterea Domnului în aceste zile – cu ajutorul cărora România are garanții de securitate fără precedent.

Ministrul Apărării Naționale transmite, într-un mesaj video dat publicității în Ajun de Crăciun, că perioada Sărbătorilor de iarnă este un prilej, pentru noi toți, să facem o retrospectivă a anului care se încheie și să privim cu speranță la anul 2024.

„Sunt, cu gândul și cu sufletul, alături de militarii noștri aflați în misiuni externe și în teatre de operații, departe de casă. Știm că sărbătorile sunt mai dificile atunci când nu ești lângă cei dragi și, de aceea, vă mulțumesc pentru efortul pe care îl depuneți, iar familiilor dumneavoastră le mulțumesc pentru înțelegere și sprijin”, a spus Angel Tîlvăr.

„România continuă să susțină suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”

Șeful Armatei române a urat un Crăciun fericit, alături de cei dragi și veteranilor de război, care au un loc aparte în inima lui, și veteranilor din teatrele de operații și de militarii în rezervă și retragere ale căror sacrificii și dragoste de țară ne motivează pe noi toți, în special în această zi de sărbătoare.

„Mulțumiri speciale aduc militarilor și civililor care își desfășoară activitatea în țară și fără de care Armata României nu ar fi ceea ce este în prezent. Situația de securitate din zona Mării Negre continuă să fie una dificilă, din cauza războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Este al doilea Crăciun pe care îl petrecem în aceste condiții, iar România continuă să susțină, alături de NATO, de Uniunea Europeană și de comunitatea internațională, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.   Împreună suntem mai uniți și mai puternici, iar țara noastră, în calitate de membru al Alianței Nord-Atlantice și al Uniunii Europene, are garanții de securitate fără precedent. Peste 5.000 de militari aliați sunt dislocați în prezent pe teritoriul național și se instruiesc împreună cu militarii noștri”, a transmis ministrul Apărării.

„România este, astfel, mai bine protejată și apărată terestru, aerian și naval. Contribuția aliaților la asigurarea eficienței și credibilității posturii colective de apărare pe flancul estic este esențială și contribuie la securitatea colectivă în regiunea Mării Negre”, a spus Angel Tîlvăr.

Ministrul le-a urat Sărbători fericite tuturor militarilor aliați prezenți în țara noastră, care sărbătoresc în această perioadă Nașterea Domnului.

„Ne antrenăm împreună și sărbătorim împreună! Și pentru că, în curând, vom trece în anul 2024, vreau să vă asigur de toată disponibilitatea conducerii ministerului pentru ca România să aibă o Armată performantă, dotată cu echipamente de ultimă generație. Totodată, suntem preocupați de îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață ale personalului Armatei și de creșterea atractivității carierei militare”, a conchis ministrul Angel Tîlvăr.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din...
Câți bani a plătit un român pentru 3 mici și o ciorbă de burtă, într-un...
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
'Furnicuța' Laura Cosoi, însărcinată pentru a 4-a oară, așa cum nu ați mai văzut-o! Ce...
Andreea Marin a SLĂBIT enorm! Acum arată la fel ca-n tinerețe, când a fost ofertată...
Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată. Tradiţii şi superstiții în prima duminică după Paşte
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Vești bune despre Florin Piersic! Gestul făcut de marele actor după ce starea lui s-a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Ce nu face NICIODATĂ cu BANII cel mai TARE economist al lumii?
VERIFICARE MASIVĂ în România. Confirmarea a venit direct de la Poliție
Copacul care vă schimbă viața. Aduce sănătate și prosperitate
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Aurora boreală a captivat din nou globul, după o furtună solară istorică. Cum s-a văzut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Cum este empatia socială influențată de infecții?