MITING cu un TIR. Rareș Hopincă, prefectul Capitalei: La protestul din Piața Constituției va participa un singur vehicul, conform organizatorilor

MITING cu un TIR. Rareș Hopincă, prefectul Capitalei: La protestul din Piața Constituției va participa un singur vehicul, conform organizatorilor
Publicat: 20/01/2024, 19:23
Actualizat: 20/01/2024, 20:08

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat că, până la termenul limită oficial, organizatorii protestului transportatorilor și fermierilor – care este autorizat pentru zilele de duminică, luni și marți, din Piața Constituției – au anunțat că participă un singur cap tractor. Astfel, rezultă că va participa un singur cap de tractor, conform declarațiilor reprezentantului Guvernului la nivelul Bucureștiului, la Digi24.

Prefectul Rareș Hopincă a confirmat, sâmbătă seara, în declarațiile tv, informațiile transmise de reprezentanții instituției, cu puțin timp mai devreme, privind numărul protestatarilor transmis de organizatori.

„Până la ora 16.00, organizatorul avea obligația să notifice instituțiile statului cu privire la numerele de înmatriculare ale autovehiculelor participante, numele șoferilor și numerele de telefon ale acestora. Lista a fost transmisă și conține un cap tractor cu o remorcă”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Capitalei.

„Trebuie să precizăm următorul lucru: astăzi, până la ora 16:00, organizatorul trebuia să notifice instituțiile statului cu privire la numerele de înmatriculare ale autovehiculelor participante, numele șoferilor și numerele de telefon ale acestora. S-a transmis o astfel de listă și lista conține, repet, până la ora 16:00: un cap tractor”, a spus Rareș Hopincă.

Întrebat ce înseamnă acest lucru, prefectul Capitalei a spus că „probabil vor fi câteva utilaje”.

„Asta înseamnă că cel mai probabil nu vom avea un aflux de mașini în centrul Capitalei, în Piața Constituției, probabil vor fi câteva utilaje și câteva mașini mici pe ruta deja stabilită. Nu ne așteptăm ca această manifestație să perturbe semnificativ traficul din București”, conform prefectului, citat de Hotnews.

Conform legii, „doar acest vehicul ar putea participa la protest. Au notificat un singur cap tractor de remorcă”, a explicat Rareș Hopincă.

Conform precizărilor anterioare, Jandarmeria va decide dacă poate accepta alte solicitări, venite după termen. În orice caz, traseul și orele stabilite vor fi respectate, au transmis oficialii.

Programul protestului

Mitingul cu 200 de TIR-uri și tractoare a fost aprobat de Primăria Generală pentru 21, 22 și 23 ianuarie.

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan scrie că mitingul cu 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de TIR-uri nu va  perturba în niciun fel traficul din București. „Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din Bucureşti.

Acesta va avea loc duminică, luni şi marţi în parcarea din Piaţa Constituţiei şi a fost aprobat pentru 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de tir”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

În urmă cu două zile, același Nicuşor Dan anunţa că a respins o solicitare de protest a transportatorilor şi a fermierilor deoarece „nu este rezonabilă”. Astfel, tot pe Facebook, primarul Capitalei preciza că s-a solicitat ocuparea integrală, de vineri până luni, a Pieţei Victoriei şi a străzilor adiacente, pentru 15.000 de maşini şi utilaje.

„Am respins solicitarea de protest a transportatorilor şi a fermierilor pentru că nu este rezonabilă. Aceştia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieţei Victoriei şi a străzilor adiacente, pentru 15.000 de maşini şi utilaje.

Programul protestelor

Primăria Capitalei a anunţat, sâmbătă, detaliile stabilite pentru protestul transportatorilor care a fost aprobat pentru ziua de duminică.

Astfel, între orele 6:00-6:30, va avea loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Sos. Alexandriei, banda 1 de circulaţie l, segmentul cuprins între Şoseaua de Centură şi Sos. Bucureşti Măgurele.

Între orele 6:30-7:00, este programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei pe traseul: Sos. Alexandriei-Calea Rahovei-stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu- Dreapta Calea 13 Septembrie- stânga Bdul. Libertăţii – Piața Constituţiei.

„Deplasarea se face cu respectarea regulilor de circulaţie, fără restricţii de trafic. Mijloacele de transport folosite vor fi îndrumate şi parcate sub supravegherea forţelor de ordine gradual, până la ocuparea spaţiului destinat protestului (parcarea Piața Constituţiei)”, a transmis Primăria Capitalei.

De asemenea, postrivit sursei citate, între 8:30-9:30, are loc afluirea pietonală a participanţilor la protest în Piața Constituţiei.

Între orele 9:30-22:00 va avea loc mitingul de protest din Piaţa Constituţiei, iar apoi, până la ora 23.00, este programată defluirea participanţilor.

Cel mai mare protest autorizat cu maşini a avut loc în 2017. Cele 3800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piaţa Victoriei şi de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulaţiei.

Sursa foto: Prefectura București

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara;...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Ce mesaj a transmis Florin Piersic Jr. în timp ce marele actor era supus unei...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Diabetul ar putea fi vindecat de un medicament anticancerigen
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
DECIZIE pentru Elena Udrea. Se întâmplă chiar pe 6 iunie
Vine „Mama tuturor crizelor”. Datoriile guvernelor pentru măsuri socialiste o fac de neevitat
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat s-au despărțit după 3 ani de relație: ”Nu am acceptat”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Oamenii cred că Inteligența Artificială este „mai morală”, indică un studiu