MITING cu un TIR. Rareș Hopincă, prefectul Capitalei: La protestul din Piața Constituției va participa un singur vehicul, conform organizatorilor

MITING cu un TIR. Rareș Hopincă, prefectul Capitalei: La protestul din Piața Constituției va participa un singur vehicul, conform organizatorilor
Publicat: 20/01/2024, 19:23
Actualizat: 20/01/2024, 20:08

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat că, până la termenul limită oficial, organizatorii protestului transportatorilor și fermierilor – care este autorizat pentru zilele de duminică, luni și marți, din Piața Constituției – au anunțat că participă un singur cap tractor. Astfel, rezultă că va participa un singur cap de tractor, conform declarațiilor reprezentantului Guvernului la nivelul Bucureștiului, la Digi24.

Prefectul Rareș Hopincă a confirmat, sâmbătă seara, în declarațiile tv, informațiile transmise de reprezentanții instituției, cu puțin timp mai devreme, privind numărul protestatarilor transmis de organizatori.

„Până la ora 16.00, organizatorul avea obligația să notifice instituțiile statului cu privire la numerele de înmatriculare ale autovehiculelor participante, numele șoferilor și numerele de telefon ale acestora. Lista a fost transmisă și conține un cap tractor cu o remorcă”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Capitalei.

„Trebuie să precizăm următorul lucru: astăzi, până la ora 16:00, organizatorul trebuia să notifice instituțiile statului cu privire la numerele de înmatriculare ale autovehiculelor participante, numele șoferilor și numerele de telefon ale acestora. S-a transmis o astfel de listă și lista conține, repet, până la ora 16:00: un cap tractor”, a spus Rareș Hopincă.

Întrebat ce înseamnă acest lucru, prefectul Capitalei a spus că „probabil vor fi câteva utilaje”.

„Asta înseamnă că cel mai probabil nu vom avea un aflux de mașini în centrul Capitalei, în Piața Constituției, probabil vor fi câteva utilaje și câteva mașini mici pe ruta deja stabilită. Nu ne așteptăm ca această manifestație să perturbe semnificativ traficul din București”, conform prefectului, citat de Hotnews.

Conform legii, „doar acest vehicul ar putea participa la protest. Au notificat un singur cap tractor de remorcă”, a explicat Rareș Hopincă.

Conform precizărilor anterioare, Jandarmeria va decide dacă poate accepta alte solicitări, venite după termen. În orice caz, traseul și orele stabilite vor fi respectate, au transmis oficialii.

Programul protestului

Mitingul cu 200 de TIR-uri și tractoare a fost aprobat de Primăria Generală pentru 21, 22 și 23 ianuarie.

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan scrie că mitingul cu 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de TIR-uri nu va  perturba în niciun fel traficul din București. „Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din Bucureşti.

Acesta va avea loc duminică, luni şi marţi în parcarea din Piaţa Constituţiei şi a fost aprobat pentru 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de tir”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

În urmă cu două zile, același Nicuşor Dan anunţa că a respins o solicitare de protest a transportatorilor şi a fermierilor deoarece „nu este rezonabilă”. Astfel, tot pe Facebook, primarul Capitalei preciza că s-a solicitat ocuparea integrală, de vineri până luni, a Pieţei Victoriei şi a străzilor adiacente, pentru 15.000 de maşini şi utilaje.

„Am respins solicitarea de protest a transportatorilor şi a fermierilor pentru că nu este rezonabilă. Aceştia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieţei Victoriei şi a străzilor adiacente, pentru 15.000 de maşini şi utilaje.

Programul protestelor

Primăria Capitalei a anunţat, sâmbătă, detaliile stabilite pentru protestul transportatorilor care a fost aprobat pentru ziua de duminică.

Astfel, între orele 6:00-6:30, va avea loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Sos. Alexandriei, banda 1 de circulaţie l, segmentul cuprins între Şoseaua de Centură şi Sos. Bucureşti Măgurele.

Între orele 6:30-7:00, este programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei pe traseul: Sos. Alexandriei-Calea Rahovei-stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu- Dreapta Calea 13 Septembrie- stânga Bdul. Libertăţii – Piața Constituţiei.

„Deplasarea se face cu respectarea regulilor de circulaţie, fără restricţii de trafic. Mijloacele de transport folosite vor fi îndrumate şi parcate sub supravegherea forţelor de ordine gradual, până la ocuparea spaţiului destinat protestului (parcarea Piața Constituţiei)”, a transmis Primăria Capitalei.

De asemenea, postrivit sursei citate, între 8:30-9:30, are loc afluirea pietonală a participanţilor la protest în Piața Constituţiei.

Între orele 9:30-22:00 va avea loc mitingul de protest din Piaţa Constituţiei, iar apoi, până la ora 23.00, este programată defluirea participanţilor.

Cel mai mare protest autorizat cu maşini a avut loc în 2017. Cele 3800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piaţa Victoriei şi de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulaţiei.

Sursa foto: Prefectura București

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?