Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă. Câte ore pe zi trebuie să petrecem pe TELEFONUL mobil

Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă. Câte ore pe zi trebuie să petrecem pe TELEFONUL mobil
Sursa foto: Facebook
Publicat: 29/01/2024, 08:39

Profesorul doctor Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă cu privire la impactul devastator asupra sănătății umane pe care îl poate avea folosirea telefonului mobil pe timp îndelungat.

Într-o lume în care telefoanele mobile au devenit extensii ale mâinilor noastre, este important să ne punem întrebarea: câte ore ar trebui să petrecem cu ochii în ecran? Dispozitivul, esențial în viața de zi cu zi, poate să ne acapareze mai mult timp decât ne-am imagina.

Profesorul Vlad Ciurea atrage atenția că un timp îndelungat petrecut folosind telefonul mobil poate fi dăunător pentru sănătatea noastră.

Profesorul Ciurea a relatat că a observat apariția unor tumori la persoane care au recunoscut că vorbesc la telefonul mobil între 5 și 6 ore pe zi.

„Am vazut tumori dezvoltate la persoane care au recunoscut ca au vorbit 5-6 ore pe zi la telefonul mobil. Ne intrebam de unde apar cazurile de cancer la copii, pai nu vedeti ca s-au amplasat antene pe o maternitate?”, a declarat profesorul doctor Vlad Ciurea.

Fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica a declarat că există studii internationale privind radiatia emisa de antenele GSM si sfaturile autoritatilor europene de a nu se amplasa antene de telefonie mobila in zone puternic populate sau in zone cu persoane sensibile (scoli, spitale).

Deputatul a mai precizat ca un raport al UE arata ca in 10 ani de utilizare a telefonului mobil riscul de tumori aparute la nervul auditiv a crescut de 4 ori, potrivit Hotnews.ro.

Cum ne găsim echilibrul între viața vituală și viața reală?

Cu toate acestea, există recomandări care ne pot ajuta să găsim echilibrul între utilizarea utilă a telefonului și petrecerea de timp de calitate cu cei din jur.

Fiecare persoană are propriile sale obiceiuri în ceea ce privește utilizarea telefonului mobil, iar răspunsul la întrebarea „Câte ore ar trebui să îl folosim pe zi?” depinde de mai mulți factori.

Este important să ținem cont de scopul utilizării – fie că este în scop profesional sau personal, dacă avem mai multe dispozitive sau dacă utilizăm telefonul mai mult pentru divertisment, cum ar fi jocurile și social media.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Câte ore pe zi trebuie să petrecem pe telefonul mobil?

Există câteva sugestii care pot fi încorporate în rutina zilnică pentru a promova obiceiuri mai sănătoase. De exemplu, dacă suntem tentați să petrecem ore întregi pe telefon, putem stabili un program regulat pentru a-l lăsa deoparte, cum ar fi cu 30 de minute înainte de culcare. Aceasta nu numai că ne protejează somnul, evitând lumina directă în ochi, dar și limitează timpul petrecut pe ecran.

Pentru cei pasionați de social media, se recomandă alocarea unei perioade limitate de timp pentru a naviga pe platforme, astfel încât să nu se piardă timp prețios care ar putea fi folosit mai productiv în alte activități. Același principiu se aplică și în cazul iubitorilor de jocuri mobile, unde stabilirea unui interval de timp rezonabil pentru această activitate poate contribui la menținerea unui echilibru sănătos.

O altă sugestie utilă este utilizarea unei folii protectoare pe ecranul telefonului pentru a atenua luminozitatea, mai ales atunci când dispozitivul este utilizat în întuneric. Această măsură poate contribui la protejarea ochilor împotriva luminii excesive.

Cu toate acestea, unul dintre cele mai eficiente moduri de a gestiona timpul petrecut pe telefon este să îl punem deoparte la sfârșitul zilei și să ne dedicăm timpul celor dragi.

Fie că vorbim despre discuții despre evenimentele zilei, jocuri de societate sau activități comune, este important să nu lăsăm dispozitivele electronice să ne îndepărteze de conexiunile umane autentice. Într-o lume plină de dispozitive, găsirea echilibrului este cheia pentru a nu uita prioritățile și pentru a menține relațiile cu cei dragi.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Halep a RENUNȚAT. Anunțul dureros făcut de marea sportivă: Va fi greu acum
JOI Exclusiv: Horațiu Mălăele, formă fizică de inviat. Cum a fost surprins celebrul actor
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Proteinele din sânge ar putea prezice cancerul cu 7 ani înainte de diagnostic
×