Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă. Câte ore pe zi trebuie să petrecem pe TELEFONUL mobil

Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă. Câte ore pe zi trebuie să petrecem pe TELEFONUL mobil
Sursa foto: Facebook
Publicat: 29/01/2024, 08:39

Profesorul doctor Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă cu privire la impactul devastator asupra sănătății umane pe care îl poate avea folosirea telefonului mobil pe timp îndelungat.

Într-o lume în care telefoanele mobile au devenit extensii ale mâinilor noastre, este important să ne punem întrebarea: câte ore ar trebui să petrecem cu ochii în ecran? Dispozitivul, esențial în viața de zi cu zi, poate să ne acapareze mai mult timp decât ne-am imagina.

Profesorul Vlad Ciurea atrage atenția că un timp îndelungat petrecut folosind telefonul mobil poate fi dăunător pentru sănătatea noastră.

Profesorul Ciurea a relatat că a observat apariția unor tumori la persoane care au recunoscut că vorbesc la telefonul mobil între 5 și 6 ore pe zi.

„Am vazut tumori dezvoltate la persoane care au recunoscut ca au vorbit 5-6 ore pe zi la telefonul mobil. Ne intrebam de unde apar cazurile de cancer la copii, pai nu vedeti ca s-au amplasat antene pe o maternitate?”, a declarat profesorul doctor Vlad Ciurea.

Fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica a declarat că există studii internationale privind radiatia emisa de antenele GSM si sfaturile autoritatilor europene de a nu se amplasa antene de telefonie mobila in zone puternic populate sau in zone cu persoane sensibile (scoli, spitale).

Deputatul a mai precizat ca un raport al UE arata ca in 10 ani de utilizare a telefonului mobil riscul de tumori aparute la nervul auditiv a crescut de 4 ori, potrivit Hotnews.ro.

Cum ne găsim echilibrul între viața vituală și viața reală?

Cu toate acestea, există recomandări care ne pot ajuta să găsim echilibrul între utilizarea utilă a telefonului și petrecerea de timp de calitate cu cei din jur.

Fiecare persoană are propriile sale obiceiuri în ceea ce privește utilizarea telefonului mobil, iar răspunsul la întrebarea „Câte ore ar trebui să îl folosim pe zi?” depinde de mai mulți factori.

Este important să ținem cont de scopul utilizării – fie că este în scop profesional sau personal, dacă avem mai multe dispozitive sau dacă utilizăm telefonul mai mult pentru divertisment, cum ar fi jocurile și social media.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Câte ore pe zi trebuie să petrecem pe telefonul mobil?

Există câteva sugestii care pot fi încorporate în rutina zilnică pentru a promova obiceiuri mai sănătoase. De exemplu, dacă suntem tentați să petrecem ore întregi pe telefon, putem stabili un program regulat pentru a-l lăsa deoparte, cum ar fi cu 30 de minute înainte de culcare. Aceasta nu numai că ne protejează somnul, evitând lumina directă în ochi, dar și limitează timpul petrecut pe ecran.

Pentru cei pasionați de social media, se recomandă alocarea unei perioade limitate de timp pentru a naviga pe platforme, astfel încât să nu se piardă timp prețios care ar putea fi folosit mai productiv în alte activități. Același principiu se aplică și în cazul iubitorilor de jocuri mobile, unde stabilirea unui interval de timp rezonabil pentru această activitate poate contribui la menținerea unui echilibru sănătos.

O altă sugestie utilă este utilizarea unei folii protectoare pe ecranul telefonului pentru a atenua luminozitatea, mai ales atunci când dispozitivul este utilizat în întuneric. Această măsură poate contribui la protejarea ochilor împotriva luminii excesive.

Cu toate acestea, unul dintre cele mai eficiente moduri de a gestiona timpul petrecut pe telefon este să îl punem deoparte la sfârșitul zilei și să ne dedicăm timpul celor dragi.

Fie că vorbim despre discuții despre evenimentele zilei, jocuri de societate sau activități comune, este important să nu lăsăm dispozitivele electronice să ne îndepărteze de conexiunile umane autentice. Într-o lume plină de dispozitive, găsirea echilibrului este cheia pentru a nu uita prioritățile și pentru a menține relațiile cu cei dragi.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Enzimele descoperite în bacteriile intestinale pot schimba grupele de sânge ale unui donator