Cioloș îi transmite lui Ciolacu să-l dea afară pe Ponta din Guvern / Romașcanu: Cioloș a încheiat mandatul cu titulatura de MINISTRU ZERO

Publicat: 05/02/2024, 18:24

Dacian Cioloș reacționează la acuzațiile PSD și îi cere premierului Marcel Ciolacu să-l dea afară pe Victor Ponta din Guvern. Fostul premier comentează, într-o postare pe Facebook, că PSD a ales să-l apere pe Ponta și „să se scufunde împreună cu el”.

Reacția lui Cioloș vine după acuzațiile lansate de PSD, conform cărora, fostul prim-ministru „a știut că va afecta interesele României în litigiul deja deschis cu deținătorul dreptului de exploatare, atunci când a aprobat depunerea cererii de includere în patrimoniul universal UNESCO a perimetrului de la Roșia Montană”.

În replică, Cioloș spune că Marcel Ciolacu ar vrea ca altcineva să plătească pentru ceea ce s-a angajat Victor Ponta, în numele statului român.

Marcel Ciolacu, aflat în campanie, ar vrea ca altcineva să plătească prejudiciile pentru oalele sparte de prietenul său Ponta, care s-a angajat, în 2013, în numele statului român, să dea în exploatare acel zăcământ știind că este protejat prin lege. Angajament pe care tot Ponta și tot PSD-ul l-au trântit în Parlament și au dat ocazia companiei miniere să le ceară bani românilor.

I-a tăiat elanul lui Dacian Cioloș senatorul PSD Lucian Romașcanu, care este convins că „toate documentele care vor arăta implicarea extrem de toxică a Guvernului Cioloș și a Guvernului Orban în această speță, vor fi făcute publice”.

Ca să-i tăiem elanul din prima, Cioloș nu e Guvernul zero, e Guvernul multe miliarde cu minus și restul celor care au luat decizii în această direcție. În acest moment, până la finalizarea procesului cu o decizie, toată comunicarea dintre ministere, Guvern și echipa de avocați este confidențială. Eu sunt convins că după ce se va ajunge la o concluzie, (… ) sunt convins că toate documentele care vor arăta implicarea extrem de toxică a Guvernului Cioloș și a Guvernului Orban în această speță vor fi făcute publice, spune senatorul PSD.

Romașcanu îl acuză pe Cioloș că a luat decizii, din poziția de premier, „parcă în direcția de a da argumente avocaților celor de la Roșia Montană în a câștiga acest proces”.

Toate deciziile pe care le-au luat au fost parcă în direcția de a da argumente avocaților celor de la Roșia Montană în a câștiga acest proces. Prima chestiune a fost acea introducere, în ultima zi de mandat, pe lista indicativă UNESCO a Roșiei Montane de către Corina Șuteu. Un lucru făcut fără consultarea colegilor din guvern, fără să ia avize. Nu era obligatorie, dar atâta timp cât e o decizie de genul ăsta pe un proiect extrem de important, pornit tot de dreapta, nu știu de ce se vorbește de Ponta aici, că a fost un acord, înțeleg, negociat la momentul respectiv de Radu Berceanu, pe ultima secundă, fără să te consulți cu nimeni. Dar, înțeleg, că a existat acordul lui Dacian Cioloș, să înscrii Roșia Montană, dând un argument echipei de avocați ai Roșii Montane se spune că nu se poate exploata.

CITEȘTE ȘI:

PSD pune TUNURILE pe DACIAN CIOLOȘ în cazul Roșia Montană / „A știut că va afecta interesele României”

Ciolacu, despre cazul Roșia Montană: Nota de plată pentru toate tâmpeniile altora vine la mine / Premierul se ocupă ca românii să afle adevărul

Compania Gabriel Resources cere României DESPĂGUBIRI totale de 6,5 miliarde de dolari. Cum a ajuns să se dubleze suma față de cea solicitată inițial

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Revoltător! Cum justifică Luis Fabian crima de la Padina: 'Trebuie să înghit eu?!'
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
Boala CRUNTĂ cu care se luptă Anca Serea de ani buni: „Deseori, mi-e foarte rău...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în...
Cât costă o noapte de cazare la mare de la 1 iunie! Prețurile în Mamaia...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Rusia îşi concentrează forţele pentru o nouă invazie din nord în Ucraina. Avertisment al şefului...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Acordul de PACE dintre Ucraina și Rusia. S-a aflat ACUM
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Starea lui e una gravă
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Care va fi ultima ființă de pe Pământ?
×