INEDIT. Bomboanele din Moldova, TENTAȚIE pentru studenții restanțieri. Prodecan: „Suntem pregătiți să le ridicăm moralul”

Publicat: 10/02/2024, 09:30

Chicu Olga, prodecan facultatea Tehnologii Informaționale și Statistică Economică, Academia de Studii Economice din Moldova, a vorbit pentru Gândul despre metoda inedită cu care își răsfață studenții. Însă, mare atenție, nu pe orice student, ci chiar pe cei cu restanțe, tocmai pentru a le ridica moralul și a-i pune pe treabă, fără să fie demoralizați de nota luată. 

Astfel, studenții de la facultatea Tehnologii Informaționale și Statistică Economică sunt răsplătiți, chiar de către decanul instituției, cu câte o bombonică pentru fiecare restanță avută.

Știm cu toții cât de bune sunt bomboanele moldovenești, așa că le urăm să primească cât mai multe bomboane, dar fără prea multe restanțe.

Prodecanul facultății din Moldova recunoaște însă că bomboanele nu au tentat pe foarte mulți studenți, unul singur – și acela fără restanțe -prezentându-se la decanat să se îndulcească puțin.

Facultatea “Tehnologii Informaționale și Statistică Economică” este responsabilă de pregătirea specialiştilor de înaltă calificare şi cercetări ştiinţifice în domeniul IT, a statisticii şi ciberneticii economice, potrivit informațiilor de pe site-ul facultății.

„Dacă cineva vine să mai solicite bomboane, suntem pregătiți ca să-i motivăm și să le ridicăm moralul”

Lucrurile nu se vor opri însă aici, deoarece ideea a captat atenția și a avut ceva ecouri pozitive. Așa că, prodecanul Chicu Olga își dorește ca ideea să meargă mai departe și să fie exemplu și pentru alte decanate.

„Nu este o ideea supergenială, eu am văzut-o pe rețelele de socializare. Mi s-a părut interesant pentru a mai degaja puțin situația din sesiune, iar atunci când vin la decanat studenții să nu fie foarte stresați. Au citit avizul, au râs puțin și s-au dus mai departe să învețe pentru examen. Este implementată din acest an, au fost reacții pozitive, însă după bomboane a venit un singur student și acela de la frecvență redusă, dar nu avea restanțe.

Noi ne-am pregătit cu boaboane pentru cazul în care să fie asediat decanatul, cu toate că studenții noștri învață destul de bine și nu avem mulți restanțieri. Știu că s-a fotografiat avizul și s-a trimis între studenți pe rețelele de socializare. Cu singurul student care a venit să ia bomboana am stat puțin de vorbă și ne-am relaxat așa la o bomboană.

Asta este prima noastră tentativă și conform avizului este doar în perioada sesiunii de iarnă care s-a finisat. Teoretic, oferta era până pe 26 ianuarie. Dar, dacă cineva vine să mai solicite bomboane, noi suntem pregătiți ca să-i motivăm și să le ridicăm moralul. Dar, după discuția noastră, dacă a avut așa eșec înseamnă că trebuie să mergem înainte cu acestă idee, poate preiau și celelalte decanate”, a conchis Chicu Olga, prodecan facultatea Tehnologii Informaționale și Statistică Economică.

CITIȚI ȘI:

De ce ÎMBĂTRÂNIM și cum să nu o mai facem? Provocarea „Tinerețe vs. Bătrânețe”, concurs lansat de Fundația Dan Voiculescu

POVESTEA EXCELENȚEI în pași de dans. Cine este Daria, tânăra balerină, care deschide seria campaniei „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României”

Invenție REVOLUȚIONARĂ. Povestea tinerilor care transformă Pet-uri în plastic pentru imprimante 3D. „Totul pornește de la o sticlă”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Cum arată apartamentul de 2460 de metri pătrați al lui Ion Țiriac. Detaliile din interior...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Povestea emoționantă a lui Patrocle, câinele căutat de toată România. Este căutat cu disperare de...
I-a turnat zilnic soțului înălbitor în cafea. Ce s-a întâmplat cu bărbatul la scurt timp:...
La ce salariu visează o angajată care ia acum minimul pe economie. "În mână, fără...
Descoperirea secolului! Breaking news!
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Lege pentru TOATE FEMEILE din România. Sumele pe care le pot primi DIRECT de la...
Locul de muncă plătit regește, cu până la 100.000 dolari pe an. Ce trebuie să...
Ireal cât au ajuns să coste sicriele și locurile de veci în 2024
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
„Procesul maimuţei”. Un profesor a ajuns în faţa judecătorilor pentru că l-a predat pe Darwin
×