INEDIT. Bomboanele din Moldova, TENTAȚIE pentru studenții restanțieri. Prodecan: „Suntem pregătiți să le ridicăm moralul”

Publicat: 10/02/2024, 09:30

Chicu Olga, prodecan facultatea Tehnologii Informaționale și Statistică Economică, Academia de Studii Economice din Moldova, a vorbit pentru Gândul despre metoda inedită cu care își răsfață studenții. Însă, mare atenție, nu pe orice student, ci chiar pe cei cu restanțe, tocmai pentru a le ridica moralul și a-i pune pe treabă, fără să fie demoralizați de nota luată. 

Astfel, studenții de la facultatea Tehnologii Informaționale și Statistică Economică sunt răsplătiți, chiar de către decanul instituției, cu câte o bombonică pentru fiecare restanță avută.

Știm cu toții cât de bune sunt bomboanele moldovenești, așa că le urăm să primească cât mai multe bomboane, dar fără prea multe restanțe.

Prodecanul facultății din Moldova recunoaște însă că bomboanele nu au tentat pe foarte mulți studenți, unul singur – și acela fără restanțe -prezentându-se la decanat să se îndulcească puțin.

Facultatea “Tehnologii Informaționale și Statistică Economică” este responsabilă de pregătirea specialiştilor de înaltă calificare şi cercetări ştiinţifice în domeniul IT, a statisticii şi ciberneticii economice, potrivit informațiilor de pe site-ul facultății.

„Dacă cineva vine să mai solicite bomboane, suntem pregătiți ca să-i motivăm și să le ridicăm moralul”

Lucrurile nu se vor opri însă aici, deoarece ideea a captat atenția și a avut ceva ecouri pozitive. Așa că, prodecanul Chicu Olga își dorește ca ideea să meargă mai departe și să fie exemplu și pentru alte decanate.

„Nu este o ideea supergenială, eu am văzut-o pe rețelele de socializare. Mi s-a părut interesant pentru a mai degaja puțin situația din sesiune, iar atunci când vin la decanat studenții să nu fie foarte stresați. Au citit avizul, au râs puțin și s-au dus mai departe să învețe pentru examen. Este implementată din acest an, au fost reacții pozitive, însă după bomboane a venit un singur student și acela de la frecvență redusă, dar nu avea restanțe.

Noi ne-am pregătit cu boaboane pentru cazul în care să fie asediat decanatul, cu toate că studenții noștri învață destul de bine și nu avem mulți restanțieri. Știu că s-a fotografiat avizul și s-a trimis între studenți pe rețelele de socializare. Cu singurul student care a venit să ia bomboana am stat puțin de vorbă și ne-am relaxat așa la o bomboană.

Asta este prima noastră tentativă și conform avizului este doar în perioada sesiunii de iarnă care s-a finisat. Teoretic, oferta era până pe 26 ianuarie. Dar, dacă cineva vine să mai solicite bomboane, noi suntem pregătiți ca să-i motivăm și să le ridicăm moralul. Dar, după discuția noastră, dacă a avut așa eșec înseamnă că trebuie să mergem înainte cu acestă idee, poate preiau și celelalte decanate”, a conchis Chicu Olga, prodecan facultatea Tehnologii Informaționale și Statistică Economică.

CITIȚI ȘI:

De ce ÎMBĂTRÂNIM și cum să nu o mai facem? Provocarea „Tinerețe vs. Bătrânețe”, concurs lansat de Fundația Dan Voiculescu

POVESTEA EXCELENȚEI în pași de dans. Cine este Daria, tânăra balerină, care deschide seria campaniei „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României”

Invenție REVOLUȚIONARĂ. Povestea tinerilor care transformă Pet-uri în plastic pentru imprimante 3D. „Totul pornește de la o sticlă”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Casa te atacă cu bile de vopsea și gaze lacrimogene
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ