POVESTEA EXCELENȚEI în pași de dans. Cine este Daria, tânăra balerină, care deschide seria campaniei „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României”

Publicat: 26/12/2023, 08:00
Actualizat: 27/12/2023, 08:52

La trei ani, Daria a primit un cadou care avea să-i schimbe viața. Nici ea nu-și putea închipui, cu inocența vârstei de atunci, că bara de balet și covorașul primite, vor contura perfect o poveste despre muncă, talent și performanță. Anii au trecut, iar darurile primite – ușor atipice pentru o fetiță de trei ani – i-au devenit cei mai loiali prieteni, ajutând-o să descopere în fiecare zi, cât de greu, dar, paradoxal, cât de frumos și inspirațional este drumul spre performanță. 

Daria, protagonista poveștii noastre de astăzi, este delicată și sensibilă, dar are multă voință și dorință de a performa. Visul ei – „ascuns” sub multele ore de antrenamente, dar și de renunțări la alte activități ale copilăriei – este acela să devină o balerină profesionistă.

Tinerii, adevărați ambasadori ai potențialului extraordinar al României

Daria Maria Toma este o tânără balerină, în vârstă de numai 13 ani, dar și prima participantă înscrisă în campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României”, inițiată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Exemplul Dariei, povestea ei, demonstrează că nimic nu este imposibil, atunci când îți dorești, dar mai ales când îți place cu adevărat ceea ce faci.

În perioada 5-10 decembrie 2023, Daria a reprezentat România la semifinala concursului Youth America Grand Prix de la Barcelona, unde a concurat alături de sute de tineri dansatori din întreaga lume.

Cum performanța necesită și costuri – greu de suportat pe termen lung de familie – Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a decis să susțină participarea Dariei la acest eveniment important pentru cariera ei.

Daria, mica-mare balerină de 13 ani

Povestea excelenței în pași de balet

Daria este elevă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, câștigând zeci de premii la concursuri de balet naționale și internaționale, inclusiv „Dance Star World” și „Grand Prix Viena.”

Sub îndrumarea doamnei profesor coregraf Magdalena Rovinescu la Studioul de balet pentru copii și tineret al Operei Naționale din București, Daria s-a afirmat deja pe scenele naționale și internaționale.

A interpretat roluri în spectacole precum „Alice în Țara Minunilor” la Teatrul Național de Musical și Opereta  „Ion Dacian” și „Alba ca Zăpada” la Opera Națională București.

Pe scena de la Barcelona, Daria a cucerit juriul cu grația sa

Micuța balerină, cu un talent uriaș, a interpretat un dans contemporan „Father left in Sarajevo”, pregătit alături de coregrafa Cezara Blioju, și două piese clasice de balet, „Talisman” și „Aurora”, ambele sub îndrumarea meticuloasă a doamnei profesor coregraf Magdalena Rovinescu.

Daria a împletit cu grație și armonie tehnica cu expresivitatea, revenind de la Youth America Grand Prix cu două burse – la International Summer School Volta Mantovana din Italia și la PNSD Rosella Hightower’s National Center of Higher Education in Dance de la Cannes Mougins, Franța.

De asemenea, clasarea ei în Top 12 Junior Women Contemporary la acest concurs internațional reprezintă o dovadă a abilităților sale extraordinare și a potențialului său artistic remarcabil.

Primul catalog al excelenței românești. Cine sunt cei 100 de tineri pentru dezvoltarea României

Campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României” urmărește descoperirea a 100 de copii și tineri talentați și performanți pe care să îi premieze pe 1 decembrie 2024 în cadrul unei gale a excelenței. Astfel, oricine poate face o propunere pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Campania își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Fie că vorbim despre excelență academică, performanțe artistice, implicare socială sau inovație în diverse domenii, acești tineri sunt adevărați ambasadori ai potențialului extraordinar al României.

În catalogul excelenței românești vor fi incluși olimpici internaționali, câștigători ai diferitor concursuri internaționale și naționale (medalii de aur, argint și bronz). Campania va prezenta modele de inspirație, ilustrând cu mândrie diversitatea talentelor din întreaga țară. 

Selecția celor 100 de tineri se va realiza din următoarele categorii:

  • Educație
  • Sport
  • Cultură
  • Inovație

Mai multe informații puteți afla pe fundatiadanvoiculescu.ro

SURSĂ FOTO:ARHIVĂ PERSONALĂ

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Te rezolvă cât ai zice „caricatură.” Povestea artistului din Olt, ajuns în Cartea Recordurilor. „Mai am puțin și termin populația României”

EXCLUSIV. Este oficial:1.236 de copii ucraineni, înscriși în școlile din România. Mărturia unui profesor-voluntar: „Ne ajută să ne detașăm puțin de la situația dramatică din Ucraina”

INTERVIU| Corina Popa, fondatoarea Școlii de Gramatică: „La terminarea războiului, acești oameni ar putea fi primii care ar milita pentru învățarea limbii române în Ucraina”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Avertisment teribil: Rusia pregătește acte violente și sabotaje în Europa
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ