Tinerii care inovează sectorul agricol din România. Dispozitivul lor REVOLUȚIONAR monitorizează, în timp real, sănătatea solului și a plantelor

Publicat: 27/02/2024, 08:30

Inspirație. Determinare. Cunoaștere. Muncă. De la aceste cuvinte începe și povestea noastră de astăzi. Pasiunea pentru tehnologie și dorința de a face o schimbare pozitivă în comunitate au fost motivele pentru care șase tineri – Augustin Babii, Bogdan Brăileanu, Briana Filimon, Alexandra-Maria Morar, Alexandru Pop și Victor-George Sabo – au pornit un proiect excepțional.

Și-au unit forțele și au dezvoltat un dispozitiv revoluționar numit GrowWise, care nu este un simplu gadget, ci este un sistem complex de senzori și algoritmi care monitorizează în timp real sănătatea solului și a plantelor.

Tinerii au fost recunoscuți pentru inovația lor și pentru contribuția adusă la dezvoltarea durabilă a sectorului agricol.

Agricultorii pot obține informații esențiale despre umiditatea solului, temperatura și nivelul de nutrienți

Astfel, au fost aleși să facă parte din campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, unde au avut ocazia să împărtășească experiența lor, dar și să inspire alte generații să se implice în proiecte care pot schimba lumea în bine.

Cu ajutorul acestui dispozitiv, format din trei senzori, agricultorii pot obține informații esențiale despre umiditatea solului, temperatura și nivelul de nutrienți, precum potasiu, azot și fosfor, care influențează creșterea plantelor.

„În ultimele 7 decenii calitatea nutritivă a fructelor și legumelor s-a degradat considerabil”

În plus, toate aceste date precise permit agricultorilor să ia decizii și să optimizeze cantitatea de apă și nutrienți folosiți, reducând astfel impactul negativ asupra mediului și costurile asociate cu producția agricolă.

„Ideea produsului nostru izvorăște din dorința de a oferi românilor alimente sănătoase și bogate nutritiv la un preț accesibil pe piața consumatorului. În ultimele 7 decenii calitatea nutritivă a fructelor și legumelor s-a degradat considerabil. O cauză principală a acestui fenomen este lipsa utilizării îngrășămintelor, care completează oferta nutritivă a solului.

Astfel, planta nu va putea sintetiza eficient substanțele hrănitoare necesare procesului de formare a vitaminelor pentru că întâmpină anumite carențe în sol. Folosind device-ul GrowWise, utilizatorul primește alerte în timp real și recomandări personalizate în privința îmbunătățirii calității mediului de dezvoltare a plantei. Astfel, prin utilizarea tehnologiei GrowWise, agricultorii pot economisi resurse precum apa și îngrășământul, în timp ce își optimizează calitatea și cantitatea recoltei”, explică Alexandra-Maria Morar.

Dispozitivul GrowWise contribuie la economisirea resurselor și îmbunătățește recolta

Prin monitorizarea constantă a condițiilor de creștere a plantelor, acesta poate identifica rapid orice probleme sau deficiențe, oferind recomandări pentru remedierea lor în timp util.

Astfel, agricultorii pot obține o recoltă mai bogată și de calitate superioară, ceea ce duce la creșterea profitabilității și a sustenabilității afacerilor agricole din România.

Augustin Babii, Bogdan Brăileanu, Briana Filimon, Alexandra-Maria Morar, Alexandru Pop și Victor-George Sabo au demonstrat încă o dată că vârsta nu este nicidecum un obstacol în calea inovației și că tinerii au puterea de a aduce schimbări semnificative în societatea noastră.

Cu dispozitivul lor ingenios, nu doar că au transformat modul în care se practică agricultura, dar au și deschis drumul către un viitor mai sustenabil și mai prosper pentru toți.

Poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România

Campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României” urmărește descoperirea a 100 de copii și tineri talentați și performanți pe care să îi premieze pe 1 decembrie 2024 în cadrul unei gale a excelenței. Astfel, oricine poate face o propunere pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Campania își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Fie că vorbim despre excelență academică, performanțe artistice, implicare socială sau inovație în diverse domenii, acești tineri sunt adevărați ambasadori ai potențialului extraordinar al României.

În catalogul excelenței românești vor fi incluși olimpici internaționali, câștigători ai diferitor concursuri internaționale și naționale (medalii de aur, argint și bronz). Campania va prezenta modele de inspirație, ilustrând cu mândrie diversitatea talentelor din întreaga țară. 

Selecția celor 100 de tineri se va realiza din următoarele categorii:

  • Educație
  • Sport
  • Cultură
  • Inovație

Mai multe informații puteți afla pe fundatiadanvoiculescu.ro

CITIȚI ȘI:

De ce ÎMBĂTRÂNIM și cum să nu o mai facem? Provocarea „Tinerețe vs. Bătrânețe”, concurs lansat de Fundația Dan Voiculescu

POVESTEA EXCELENȚEI în pași de dans. Cine este Daria, tânăra balerină, care deschide seria campaniei „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României”

Invenție REVOLUȚIONARĂ. Povestea tinerilor care transformă Pet-uri în plastic pentru imprimante 3D. „Totul pornește de la o sticlă”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
Monica Tatoiu, diagnosticată cu cancer. Medicii au avertizat-o: „Am o hemoragie cumplită”
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
Cât costă un prânz de 2 persoane, la o tavernă din Grecia! „Cei care vor...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Momentul în care OAMENII s-au îndepărtat PENTRU TOTDEAUNA de neanderthalieni
Este lege pentru toți proprietarii de APARTAMENTE. Regula pe care NIMENI nu poate să o...
Cine a câștigat Te cunosc de undeva! sezonul 20. Echipa care pleacă acasă cu premiul...
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Unii angajați au început să-și ia concediu fără să le mai spună șefilor
×