Ce motive invocă patronul de la „Ferma Dacilor” pentru a „fenta” arestul la domiciliu: „E un RELAXAT, preocupat să socializeze în diverse medii”

Ce motive invocă patronul de la „Ferma Dacilor” pentru a „fenta” arestul la domiciliu: „E un RELAXAT, preocupat să socializeze în diverse medii”
Publicat: 17/03/2024, 15:39
Actualizat: 17/03/2024, 15:46

Cornel Dinicu, patronul pensiunii „Ferma Dacilor” – unde un incendiu devastator a dus la moartea a opt oameni – se află în arest la domiciliu, numai că această situație pare a-l fi „plictisit” deja, motiv pentru care invocă diferite motive și cere  judecătorilor să poată părăsi apartamentul din București.

Surse judiciare au declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că omul de afaceri susține că are probleme stomatologice care nu suportă amânare sau trebuie să își schimbe permisul de conducere.

Deocamdată, aceste motive invocate de Cornel Dinicu nu i-au convins pe judecători, ba chiar a fost etichetat drept „un relaxat”.

Cornel Dinicu a solicitat instanței de judecată, de mai multe ori, părăsească apartamentul din București în care se află în arest la domiciliu, invocând mai multe probleme – inclusiv stomatologice – sau schimbarea permisului de conducere.

În ultima motivare prin care acestuia i s-a respins cererea de schimbarea a măsurii preventive, judecătorul de cameră preliminară a menționat Dinicu este preocupat de altele chestiuni decât de situația în care se află și l-a catalogat fiind un «relaxat», «preocupat socializeze în diverse medii»”, au transmis surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul.

Cornel Dinicu: „Nu am avut autorizație de construire pentru clădirile existente la momentul producerii evenimentului”

În fața magistraților care au dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile, Cornel Dinicu a precizat că va oferi prima declarație în acest caz și că s-a lovit, permanent, de un sistem birocratic anevoios, „foarte greoi”.

Totuși, Cornel Dinicu a recunoscut că autorizația ISU a fost cerută „târziu”, abia după ce pensiunea Ferma Dacilor a fost supusă unui control, în anul 2019.

„Arăt că nu am dat o declarație până în acest moment. Știu că sunt acuzat de săvârşirea infracțiunii de distrugere, am luat toate măsurile necesare pentru împiedicarea acestui dezastru, respectiv, în jurul anului 2019, aproximativ, când am început demersurile în vederea obținerii autorizațiilor ISU şi toate celelalte autorizații de funcționare, de fapt primul punct de pornire a fost prima săpătură în vederea obținerii autorizației de construire cu privire la Ferma Dacilor.

Arăt că nu am avut autorizație de construire pentru clădirile existente la momentul producerii evenimentului.

Nu îmi amintesc dacă am fost sau nu sancționat contravențional, însă au fost efectuate controale la locație, cel mai important fiind de la ISU şi Primărie”, a mai declarat Cornel Dinicu în fața magistraților. (alte informații punctuale AICI)


Citește și:

EXCLUSIV | Înțelegerea secretă pe care patronul de la Ferma Dacilor a avut-o cu procurorii care îl anchetează. Cornel Dinicu știa exact ce-l așteaptă

EXCLUSIV | Un cunoscut bodyguard din București și doi dintre copiii săi, morți în incendiul de la Ferma Dacilor. Bărbatul era chiar finul patronului

EXCLUSIV | Informații șocante după tragedia de la Ferma Dacilor: ”Acum o săptămână a luat foc bucătăria! La parter era chef cu interlopi, te speriai”

EXPERTUL criminalist Tudorel Butoi, despre incendiul de la Ferma Dacilor: ”Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă că nu e mână criminală”

EXCLUSIV | Cine sunt victimele incendiului de la Ferma Dacilor. Majoritatea, tineri care ar fi participat la petrecerea fiului lui Cornel Dinicu

Ce planuri avea cu „Ferma Dacilor” patronul Cornel Dinicu/Pensiunea funcționa FĂRĂ AUTORIZAȚIE de securitate la incendiu!

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Nu este un banc! Acești doi soți au găsit lampa lui Aladdin! Care au fost...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Tragedie în mijlocul petrecerii! Au sărbătorit eliberarea inculpaților în cazul de la Padina, iar un...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Şoferii drogați sau băuți nu mai pot scăpa de închisoare de la 1 la 5...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Intră BANII în conturi de luni, 20 mai. Decizie pentru sute de mii de români
Noua metodă de fraudă prin telefon. Deținătorii de carduri bancare, vizați
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Mit sau adevăr: durerile de cap cauzate de presiune înainte de o furtună sunt reale?
×