Planul MACABRU al unui avocat care și-a ucis șeful celebru și și-a otrăvit colegii. S-a inspirat dintr-un serial de pe Netflix

Planul MACABRU al unui avocat care și-a ucis șeful celebru și și-a otrăvit colegii. S-a inspirat dintr-un serial de pe Netflix
Publicat: 05/04/2024, 23:50

Lin Qi, un miliardar chinez din domeniul jocurilor video, și-a lăsat amprenta prin scrierea romanului SF „Problema celor trei corpuri”, care a devenit un hit la nivel mondial.

După această carte, creatorii „Urzeala tronurilor” și Netflix au realizat un serial cu același nume care a devenit un real succes. Din păcate, însă, Lin nu a mai apucat să își vadă visul cu ochii, fiind ucis de unul dintre angajații săi, care a pus la care o crimă complexă, inspirată din alt serial de succes, „Breaking Bad”.

Lin avea 39 de ani când a fost ucis de Xu Yao, un avocat ambițios care l-a ajutat compania Yoozoo Games deținută de Lin să cumpere drepturile trilogiei de renume. După ce a intrat în conflict cu șeful lui, Xu i-a dăruit acestuia o sticlă cu ceea ce el susținea că erau pastile probiotice, dar care de fapt conțineau un amestec de toxine letale achiziționate de pe dark web („internetul întunecat”). Această crimă planificată cu foarte mare atenție, a captivat atenția publicului din China, fiind comparată cu povestea serialului Breaking Bad. Potrivit presei din China, Xu s-a pregătit pentru comiterea crimei amestecând și testând peste 100 de otrăvuri într-un laborator subteran improvizat, notează Digi24.

Criminalul a fost condamnat la moarte de un tribunal din Shanghai.

Cum s-a petrecut crima

Într-o seară din 2020, Lin se întorcea acasă când a început să se simtă rău. A mers la spital, unde starea sa s-a îmbunătățit, însă zece zile mai târziu, acesta a murit.

Specialiștii au găsit cel puțin cinci substanțe toxice în corpul său, inclusiv mercur și tereodotoxină, o substanță mortală produsă de peștele-balon.

La scurt timp, Xu a fost identificat ca fiind principalul suspect și a fost reținut.

Conform sentinței judecătorilor, Xu a avut o dispută cu Lin legată de probleme de management al companiei și a complotat să își otrăvească șeful folosind articole comestibile pe durata a două zile. Xu a otrăvit și băuturile din biroul altor doi colegi de-ai săi cu care intrase în conflict, ceea ce a făcut ca altor patru persoane să li se facă rău – cei patru au supraviețuit. În lunile ce au urmat după anunțul morții lui Lin, presa chineză a pus cap la cap întregul scenariu foarte detaliat – și terifiant – al crimei, care a presupus luni de pregătiri meticuloase din partea criminalului.

Xu era un mare fan al serialului Breaking Bad, în care este vorba despre un profesor de chimie care începe să producă și să vândă metanfetamină după ce află că are cancer. Astfel, Xu și-a construit un laborator într-o suburbie a orașului Shanghai și a cumpărat peste 100 de substanțe toxice de pe internet cu care a început să facă experimente. El testa otrăvurile rezultate pe pisici, câini și alte animale de companie. Apoi, Xu a făcut pastile care conțineau substanțele letale, pe care apoi le-a oferit drept cadou lui Lin, căruia i-a spus că sunt „pastile probiotice”.

Xu, un cunoscut avocat care a studiat în Franța și SUA și a lucrat 10 ani pentru un conglomerat multinațional chinez, a fost adus de Lin pentru a obține drepturile pentru adaptarea cinematografică a poveștii, care fuseseră cumpărate de niște afaceriști chinezi în 2009. Xu a reușit să obțină aceste drepturi, dar a fost mai apoi trecut cu vederea de Lin în privința unor proiecte importante, care au fost încredințate unui alt director, Zhao Jilong – unul dintre colegii pe care Xu i-a otrăvit mai apoi. Concentrația de mercur din corpul lui Zhao era de 10 ori mai mare decât nivelul sigur, potrivit presei chineze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni...
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani